Έρευνα για τον “χασισοκαπνό στο Μαξίμου” – ΣΥΡΙΖΑ: “Μικροποσότητα σοβαρότητας στη ΝΔ”

Έρευνα για τον “χασισοκαπνό στο Μαξίμου” – ΣΥΡΙΖΑ: “Μικροποσότητα σοβαρότητας στη ΝΔ”
Ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου Eurokinissi

Οι δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου σε εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, περί "χασισοκαπνού στο Μαξίμου" και το "θολωμένο από το χασίσι μυαλό κάποιων δημοσιογράφων" προκάλεσε την έρευνα της Δικαιοσύνης. Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου περί χασισοκαπνού στο Μαξίμου” ξεκίνησε η Δικαιοσύνη. Ο βουλευτής της ΝΔ, ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε, τον περασμένο Ιούλιο στον ΣΚΑΪ, ότι στο Μαξίμου κάπνιζαν χασίς και ήδη έχει κληθεί να καταθέσει αστυνομικός, υπεύθυνος επί ΣΥΡΙΖΑ για το Μαξίμου, σε πταισματοδίκη.

Το έγγραφο για την κλήση του μάρτυρα:

 

Την ίδια στιγμή πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν σχετικά ότι “η αυτογελοιοποίηση της ΝΔ δεν έχει πλέον όρια” συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι “στην αρχή σκεφθήκαμε ότι η ΝΔ θα είχε στην κατοχή της έστω κάποια μικροποσότητα σοβαρότητας. Μετά σκεφθήκαμε ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμπεριληφθεί και αυτή στην προανακριτική για τη δήθεν σκευωρία της Novartis”.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

“Όταν η πολιτική γελοιότητα συναντά τον άκριτο ζήλο του οσφυοκάμπτη λειτουργού, τότε ο τραγέλαφος συναντά την «κανονικότητα».

Πληροφορηθήκαμε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις ασυναρτησίες του βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου, περί «χασισοκαπνού στο Μέγαρο Μαξίμου».

Στην αρχή σκεφθήκαμε ότι η ΝΔ θα είχε στην κατοχή της έστω κάποια μικροποσότητα σοβαρότητας. Μετά σκεφθήκαμε ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμπεριληφθεί και αυτή στην προανακριτική για τη δήθεν σκευωρία της Novartis.

Άλλωστε, με την κυβέρνηση της ΝΔ η αυτογελοιοποίηση δεν έχει πλέον όρια”.

Οι αναφορές του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Υπενθυμίζεται ότι ο νεοεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ, σε εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ μίλησε για κάποιους ανταποκριτές του ξένου Τύπου οι οποίοι “έγραφαν με ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται”. Ενώ είχε επίσης δηλώσει ότι κάποιοι άλλοι ανταποκριτές “έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου”.

Ειδικότερα είχε πει: “Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται”.

Η αναφορά της Liberation

Αφορμή για την τοποθέτησή του στις αρχές Οκτωβρίου ήταν ένα δημοσίευμα της Liberation, η οποία χρησιμοποίησε το υποκοριστικό “Κούλης” για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την δημοσιογράφο που υπέγραψε το άρθρο να μιλά στον News 24/7 και να τονίζει για τον Έλληνα δημοσιογράφο και βουλευτή: “Τα σχόλιά του είναι εκτός θέματος. Δεν έχω πατήσει ποτέ στο Μαξίμου και κάναμε πολλές κριτικές στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως για το προσφυγικό. Είναι υστερία όλο αυτό και μάλιστα πολύ χαμηλού επιπέδου που κάνει κακό στην εικόνα της Ελλάδας. Ο κ. Παπαδημητρίου είναι πλέον βουλευτής και δεν θα έπρεπε να μιλάει έτσι για τα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης και γενικά θα έπρεπε να προσέχει. Καλύτερα να κρατήσει μια ήρεμη στάση από εδώ και στο εξής που είναι και βουλευτής”.

Μάλιστα για απαράδεκτη επίθεση του κ. Παπαδημητρίου έκανε λόγο και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα