Έσβησαν τη σβάστικα από το Μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Ρόδο

Έσβησαν τη σβάστικα από το Μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Ρόδο

Αποκαταστάθηκε το Μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Ρόδο. Άγνωστοι είχαν σχηματίσει τη σβάστικα. Τι αναφέρει δήμαρχος Ρόδου στο NEWS 247 για το περιστατικό

Αποκαταστάθηκε το Μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Ρόδου, στο οποίο άγνωστοι είχαν σχηματίσει τη σβάστικα.

“Είναι απαράδεκτα αυτά και μας ντροπιάζουν ως ενέργειες. Όσοι τις κάνουν διακατέχονται από ιδέες ρατσιστικές και ολοκληρωτικές.

Δεν μπορούν πράγματα που έχουν λυθεί ιστορικά να τα αμαυρώνουν” ανέφερε στο NEWS 247 ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.

Στη Ρόδο υπήρχε κοινότητα 2.500 Εβραίων τους οποίους συγκέντρωσαν και οδήγησαν στο Άουσβιτς οι Γερμανοί κατακτητές λίγο πριν από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη φετινή μάλιστα επέτειο Μνήμης, όπως σημείωσε στο NEWS 247 ο Στάθης Κουσουρνάς, ένας από τους διασωθέντες που ήταν τότε μικρό παιδί και έγινε μάρτυρας της διαδικασίας περιέγραψε τα όσα βίωσε, προκαλώντας συγκίνηση σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου, με τις αστυνομικές αρχές να επιχειρούν να φτάσουν στους δράστες από ένα σφουγγάρι που χρησιμοποιήθηκε για να σχηματίσουν με λευκό χρώμα τη σβάστικα και τα αρχικά ΑΜΕ.

Στις έξι πλευρές του Μνημείου, που βρίσκεται στη Μεσαιωνική Πόλη, αναγράφεται σε ισάριθμες γλώσσες η φράση “Μη ξεχάσεις ποτέ στην αιώνια μνήμη των 1604 Εβραίων της Ρόδου και της Κω που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου 23 Ιουλίου 1944”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα