Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία – Γιατί έγινε η κατολίσθηση

Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία – Γιατί έγινε η κατολίσθηση
glomex

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται στην παλαιά Εθνική Αθηνών - Κορίνθου, όπου εκτρέπονται τα οχήματα, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στη νέα Εθνική. Τι λέει η Ολυμπία Οδός.

Με πολύ χαμηλές ταχύτητες, αν δεν είναι ακινητοποιημένα, κινούνται τα οχήματα στην παλαιά Εθνική – Οδό Αθηνών Κορίνθου, αφού το πρωί έκλεισε η νέα εθνική μετά απο κατολίσθηση που σημειώθηκε στο ύψος της κακιάς Σκάλας.

Η εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της παλαιάς Εθνικής ώστε αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου.

Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ωστόσο ο χρόνος της επιχείρησης δεν μπορεί να εκτιμηθεί, ως εκ τούτου είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος.

Κατά την εταιρεία το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να υπάρχει το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης.

Τα αίτια της κατολίσθησης

Σχετικά με τα αίτια, η Ολυμπία Οδός τονίζει οτι η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα ήταν προφανώς ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας. Ενδεχομένως σωρευτικά να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.

Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου.

Όταν οι επιτρέψουν οι εμπειρογνώμονες, το σχέδιο είναι να δοθούν 2 λωρίδες σε κυκλοφορία με την αντίστοιχη κυκλοφοριακή ρύθμιση στο σημείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα