Euroferry Olympia: “Πώς επέζησα δύο μέρες στο φλεγόμενο πλοίο” – Η μαρτυρία του 21χρονου

Euroferry Olympia: “Πώς επέζησα δύο μέρες στο φλεγόμενο πλοίο” – Η μαρτυρία του 21χρονου
Έφτασε στην Κέρκυρα ο 21χρονος επιζών intime

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο 21χρονος που βρισκόταν εγκλωβισμένος στο φλεγόμενο Euroferry Olympia επί δύο ημέρες. Πως κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να μείνει ζωντανός μέσα στο φλεγόμενο πλοίο περιέγραψε ο 21χρονος διασωθέντας, ο οποίος έζησε για περισσότερες από 50 ώρες, στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.

“Όλες αυτές τις μέρες δεν έφαγα τίποτα. Είχα λίγο νερό μέσα στο φορτηγό μου και έπινα. Όταν μου τελείωσε πήγα σε άλλα φορτηγά. Δεν είδα άλλο οδηγό αλλά άκουσα φωνές 4-5 οδηγών να καλούν σε βοήθεια” ανέφερε μετά τη διάσωσή του, σύμφωνα με τον ANT1.

Όπως είπε ο 21χρονος, βρισκόταν στο τελευταίο κατάστρωμα, στο τελευταίο σημείο του πλοίου όπου η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη. Το ότι βρισκόταν κάτω από το επίπεδο της φωτιάς είναι το γεγονός που τον βοήθησε να μπορεί να αναπνέει.

“Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν”, κατέθεσε ο 21χρονος, σύμφωνα με τον Alpha.

“Άκουγα συνέχεια θορύβους, αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε ‘έξοδος κινδύνου’. Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν”, είπε.

Τρία στοιχεία τον κράτησαν στη ζωή

Όπως αναφέρει ο Alpha, σύμφωνα με τους Λιμενικούς τρία στοιχεία κράτησαν τον Λευκορώσο στη ζωή. Το πρώτο, ότι βρισκόταν στο γκαράζ -1, όπου δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά, η οποια ξέσπασε στο δεύτερο και στο τρίτο ντεκ του πλοίου. Δεύτερον, ότι τα γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς, με αποτέλεσμα να μην εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του. Το τρίτο στοιχείο αφορούσε στον ίδιο και ήταν η ψυχραιμία στον τρόπο που αντέδρασε.

Ο 21χρονος Λευκορώσος νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα