Euroferry Olympia: Τα πρώτα λόγια του 21χρονου Λευκορώσου – Πληροφορίες και για άλλους επιζώντες

Euroferry Olympia: Τα πρώτα λόγια του 21χρονου Λευκορώσου – Πληροφορίες και για άλλους επιζώντες
Το φλεγόμενο Euroferry Olympia EUROKINISSI

Ποιος είναι ο επιζώντας που βρέθηκε στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia και πώς εντοπίστηκε. Τι είπε στους διασώστες. Αναφορές για δύο ακόμη ζωντανούς επιβάτες.

Καλά στην υγεία του είναι ο επιζώντας του Euroferry Olympia, ο οποίος βρέθηκε στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου το πρωί της Κυριακής (20/01).

Ευτυχώς ζω! Πείτε μου ότι ζω”, φέρεται να είπε ο άνδρας στους διασώστες που τον εντόπισαν και τον απεγκλώβισαν από το πλοίο.

Ο λευκορωσικής καταγωγής άνδρας (πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι ο είναι λιθουανικής καταγωγής) είναι οδηγός ηλικίας 21 ετών, ενώ το φορτηγό στο οποίο επέβαινε είχε λιθουανικές πινακίδες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ανέφερε πως άκουγε φωνές κι άλλων ζωντανών επιβατών μέσα στο φλεγόμενο πλοίο. Πάντως, δεν φέρεται να έχει δει άλλους επιζήσαντες στο σημείο όπου βρισκόταν.

Οι διασώστες προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Πώς εντοπίστηκε ο 21χρονος

Ο άνθρωπος βρέθηκε στην αριστερή πλευρά της πρύμνης του πλοίου, όπου ήταν εγκλωβισμένος από την Παρασκευή (19/02), ενώ κατέβηκε μόνος του από σκάλα για να πάει στους διασώστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έβγαλε πρώτα το κεφάλι του, με τους διασώστες να τον εντοπίζουν και να του φωνάζουν να βγει.

Ο ίδιος, εμφανώς σοκαρισμένος, μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου θα του παρασχεθεί υγειονομική περίθαλψη.

Το λιμενικό και οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για την εύρεση και των υπόλοιπων 11 αγνοουμένων, ενώ ο εντοπισμός του 21χρονου δίνει πολλές ελπίδες.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του λιμενικού Νίκος Αλεξίου.

Αναφορές και για άλλους επιζώντες

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, υπάρχουν πληροφορίες για δύο ανθρώπους τους οποίους ο 21χρονος έχει αναφέρει ότι έχει δει πρόσφατα ζωντανούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα