Εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας

Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013. Bασικό αίτημα είναι να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, που, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «αποτελεί ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».
Στην απεργία συμμετείχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και Ταμεία, αλλά και τις ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι, γιατροί και εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, στις συγκοινωνίες και τα λιμάνια. 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013. Bασικό αίτημα είναι να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, που, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «αποτελεί ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας». Στην απεργία συμμετείχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και Ταμεία, αλλά και τις ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι, γιατροί και εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, στις συγκοινωνίες και τα λιμάνια. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Απεργίες και συλλαλητήρια κατά της διαθεσιμότητας. Ποιοι και πότε απεργούν

Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που κορυφώνονται στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου με τη 48ωρη γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Από σήμερα, επίσης, ξεκινούν οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν και οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, ενώ 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Τέλος τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
SHARE:

24Media Network