Έβρος: Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί οι συλληφθέντες

Ελληνοτουρκικά σύνορα
Ελληνοτουρκικά σύνορα EUROKINISSI

Διαψεύστηκαν οι πληροφορίες για ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι δύο Τούρκοι αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους, ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν το περιστατικό στον Έβρο στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr, το επεισόδιο θα αντιμετωπιστεί όπως "αντιμετωπίζονταν πάντα αυτά τα θέματα", πριν την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους. Παρόλα αυτά ώρες μετά απ' αυτό αρνούνται να ανακοινώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το επεισόδιο έχει πρωταγωνιστές 4 Τούρκους στρατιωτικούς. Δύο απ' αυτούς συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο και οι άλλοι δύο διέφυγαν. Στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν ότι υπήρξαν πυροβολισμοί από την μία ή την άλλη πλευρά. Οι δύο Τούρκοι κρατούνται και αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους, ενδεχομένως εντός της ημέρας.

Παραμένει αδιευκρίνιστο τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς συνελήφθησαν. Είναι προφανές από τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής ότι η Αθήνα δεν λειτουργεί με λογική αντιποίνων για όσα έκανε το καθεστώς Ερντογάν με την περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με κάποιες πηγές μάλιστα έχει ήδη υπάρξει επαφή σε υψηλό επίπεδο με την τουρκική πλευρά στην οποία εστάλη το μήνυμα ότι η Ελλάδα λειτουργεί με άλλο σκεπτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Αναδρομικά στρατιωτικών: Τα ποσά επιστροφής που ανακοίνωσε ο Καμμένος
Ο Έβρος δεν "κλειδώνει" με λόγια αλλά με ενίσχυση προσωπικού και ηλεκτρονική παρακολούθηση
Προς τα που πάει το πόρισμα της ΕΔΕ για την αιχμαλωσία των δύο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άμυνα, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύλληψη Τούρκου στρατιωτικού στον Έβρο

SHARE:

24Media Network