Tραβάνε ξανά το σχοινί στον Έβρο οι Τούρκοι – Εκφοβιστικοί πυροβολισμοί και χθες το βράδυ

Tραβάνε ξανά το σχοινί στον Έβρο οι Τούρκοι – Εκφοβιστικοί πυροβολισμοί και χθες το βράδυ
Στιγμιότυπο από τα στρατιωτικά φυλάκια στον Έβρο (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Μετά το σοβαρό περιστατικό που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το Spiegel και σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνουν και οι ελληνικές Αρχές, εκφοβιστικοί πυροβολισμοί στον αέρα σημειώθηκαν και χθες το βράδυ από την πλευρά της Τουρκίας

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι ελληνικές δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου ώστε να μην επιτραπεί να γίνει τουλάχιστον από την ελληνική πλευρά το παραμικρό λάθος που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στην ατζέντα των παραλογισμών του το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία.

Μετά την πλήρη αποτυχία της Άγκυρας να προωθήσει την ατζέντα των διεκδικήσεών της έναντι της χώρας μας και να την αποσταθεροποιήσει με τον υβριδικό πόλεμο που της κήρυξε, χρησιμοποιώντας κύματα μεταναστών τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορά μας και αφού το μόνο που κατάφερε ήταν να συντριβεί έναντι του αρραγούς μετώπου που εγκαίρως ανέπτυξε η Ελλάδα αντίστοιχα στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της, τώρα οι Τούρκοι επιστρέφουν με νέες προκλήσεις που λίγο απέχουν από το να προκαλέσουν και να ανοίξουν τις πύλες του τρελοκομείου στην περιοχή.

Την αποκάλυψη την έκανε πρώτο το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» χρησιμοποιώντας ως πηγή του την αναφορά Γερμανών στελεχών της Frontex προς τις Υπηρεσίες της χώρας τους για το σοβαρό περιστατικό που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 28 Απριλίου στο Τυχερό Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές επιβεβαιώνουν το περιστατικό και σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, το περιστατικό διαδραματίστηκε εκείνη την ημέρα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εποχούμενη περιπολία. Στο υπηρεσιακό όχημα, επέβαιναν δύο Γερμανοί αξιωματούχοι της Frontex και Έλληνας αστυνομικός από τον τοπικό Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Έβρου, όταν ξαφνικά άκουσαν πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Αμέσως οι επιβαίνοντες καλύφθηκαν και πήραν μέτρα αυτοπροστασίας ενώ σύμφωνα με την αναφορά των Γερμανών είδαν και έναν Τούρκο στρατιώτη να τους κάνει χειρονομίες και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι που στόχευαν προς το μέρος τους. Ωστόσο τόσο οι Γερμανοί όσο και ο Έλληνας αστυνομικός δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν που κατέληξαν οι πυροβολισμοί και πιθανόν επρόκειτο για εκφοβιστικά πύρα στον αέρα ή σε κενό τομέα, χωρίς βεβαίως αυτό να αλλάζει την σοβαρότητα του περιστατικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές πληροφόρησης στην Αστυνομίας, ένα σχεδόν ανάλογο περιστατικό διαδραματίστηκε ακόμα και χθες το βράδυ στην ίδια περιοχή, με Τούρκους στρατιώτες που πυροβολούσαν στον αέρα, άγνωστο αν ήταν αβολίδωτα, την στιγμή που περνούσαν τα ελληνικά περίπολα.

Για το περιστατικό έχουν γίνει έντονα διαβήματα διαμαρτυρίας από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τις αντίστοιχες τουρκικές Αρχές.

Από την αρχή έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες στο προσωπικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε εγρήγορση αφού παρόμοια περιστατικά δεν έλλειψαν από τους Τούρκους και κατά την προηγούμενη θερμή περίοδο με τους μετανάστες και έχουν ενημερωθεί πως πρέπει να αντιδρούν με ψυχραιμία και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, αφού είναι άγνωστο που μπορεί να φτάσει η νοσηρή φαντασία της Άγκυρας. Βεβαίως, θεωρείται αυτονόητο ότι αν οι ελληνικές δυνάμεις δεχθούν ευθύβολα πυρά κατά προσωπικού, θα αντιδράσουν αναλόγως και με ισχύ.

Επειδή οι ελληνικές Αρχές αντιλαμβάνονται ότι η παγκόσμια απειλή της πανδημίας του κορονοϊού δεν πτοεί την Άγκυρα στο να προωθήσει τις αβάσιμες και ανόητες διεκδικήσεις της έναντι της χώρας μας, παρότι η Τουρκία έχει δεχτεί δυσανάλογα ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία απ’ ότι η Ελλάδα, η εγρήγορση και η επαγρύπνηση για παν ενδεχόμενο θεωρείται και είναι δεδομένη σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με την ασφάλεια της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα