Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική

Συνελήφθησαν 11 μέλη - Κατασχέθηκαν 1.521 γραμμάρια κοκαΐνης, 5.700 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, 350 γραμμάρια νοθευτικής ουσίας καθώς και το χρηματικό ποσό των 25.855 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες της Αττικής.

Συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ζωγράφου, Κερατέα, Νέο Κόσμο, Παλαιό Φάληρο και Κάτω Πατήσια), 11 μέλη της σπείρας, ηλικίας από 29 έως 63 ετών, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 5 Έλληνες, 5 Αλβανούς και μία Ρουμάνα.

ADVERTISING

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, διασταύρωση στοιχείων και δημιουργία προφίλ, επετεύχθη ο εντοπισμός των δραστών και εξακριβώθηκε η εγκληματικής τους δράση καθώς και οι ρόλοι τους στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Επιπλέον, εξακριβώθηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης (καβάτζες) των ναρκωτικών, τους οποίους μάλιστα είχαν εξοπλίσει εξωτερικά με κάμερες καταγραφής κινήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών, ήταν ένας 40χρονος Αλβανός. Άμεσος συνεργός του «εγκεφάλου» που είχε εποπτικό ρόλο, ήταν ένας 38χρονος Έλληνας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση και διακίνηση των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Έπειτα από έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1.521 γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 5.700 γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, ποσότητα νοθευτικής ουσίας βάρους 350 γραμμαρίων, τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα πιστόλι, 75 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 25.855 ευρώ, τρεις χρυσές λίρες, διάφορα χρηματικά ποσά ξένων νομισμάτων, 8 ζυγαριές ακριβείας, ένα καταγραφικό μηχάνημα κλειστού χώρου με 4 κάμερες και 32 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network