Εξιχνιάστηκε κλοπή χρηματοκιβωτίου από επιχείρηση στην Κω

Εξιχνιάστηκε κλοπή χρηματοκιβωτίου από επιχείρηση στην Κω

Παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο με κοπτικά ηλεκτρικά εργαλεία και αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που περιείχε το πέταξαν σε μία ρεματιά

Εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κω διάρρηξη επιχείρησης χονδρεμπορίου απ’ όπου είχαν αφαιρεθεί πριν μια εβδομάδα ένα χρηματοκιβώτιο και φορτηγό αυτοκίνητο της εταιρίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το απόγευμα τέσσερις Έλληνες ηλικίας 18, 30, 36 και 55 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένης κλοπής, εμπρησμού και στέρησης αστυνομικού δελτίου ταυτότητας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας και αξιοποίησης στοιχείων και ευρημάτων που προέκυψαν από την εξέλιξη της υπόθεσης εξακριβώθηκε, ότι οι κατηγορούμενοι διέρρηξαν επιχείρηση χονδρεμπορίου και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο το οποίο απομάκρυναν χρησιμοποιώντας φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της επιχείρησης.

Στη συνέχεια παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο με κοπτικά ηλεκτρικά εργαλεία και αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που περιείχε το πέταξαν σε μία ρεματιά. Σημειώνεται ότι, οι δράστες προκειμένου να «καλύψουν» τα ίχνη τους, αφού εγκατέλειψαν το κλεμμένο φορτηγό του προκάλεσαν εμπρησμό, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

Το χρηματοκιβώτιο και προσωπικά έγγραφα που περιείχε βρέθηκαν. Επίσης σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος δράστης κατά τον εντοπισμό του, βρέθηκαν χαρτονομίσματα με ιδιαίτερα αναγνωριστικά σημεία τα οποία προέρχονταν από το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από τ o Τμήμα Ασφαλείας Κω, το όποιο συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό των κλεμμένων χρημάτων και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής των συλληφθέντων σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

SHARE:

24Media Network