Φολέγανδρος: Απολογείται ο 30χρονος – Πού εστιάζει ο ανακριτής

Φολέγανδρος: Απολογείται ο 30χρονος – Πού εστιάζει ο ανακριτής
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ Ο ΚΑΘΟΜΟΛΟΓΙΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ 26ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ EUROKINISSI/ΚΥΚΛΑΔΕΣ24/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Έτοιμος να απολογηθεί για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς ενώπιον του ανακριτή Νάξο πρέπει να είναι σήμερα το πρωί ο 30χρονος, ύστερα από δύο προθεσμίες που έλαβε για να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

Με βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η ψυχική του υγεία, προσέρχεται στον ανακριτή Νάξου ο 30χρονος, ο οποίος πρόκειται να απολογηθεί για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα πρέπει πλέον να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, περιγράφοντας αναλυτικά τα όσα έλαβαν χώρα μεταξύ του ίδιου και της 26χρονης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 30χρονος μέχρι σήμερα δεν έχει αναφέρει στις αρχές τις λεπτομέρειες των όσων προηγήθηκαν του εγκλήματος, κρατώντας πολλά πράγματα για τον εαυτό του. Αυτή την κίνηση ο συνήγορος του, Ιω. Βλάχος, αποδίδει σε ένα “σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης”, με αποτέλεσμα ο εντολέας του να μην έχει -όπως υποστηρίζει- πλήρη συνείδηση.

Με αυτό το επιχείρημα, η υπεράσπιση αναμένεται να ζητήσει από τον ανακριτή Νάξου τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να αποσαφηνιστεί η ψυχική υγεία του ασθενή.

Η ενέργεια αυτή έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας, Αλ. Κούγια, ο οποίος αναμένεται στο επόμενο στάδιο να δηλώσει ότι παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων. Ο Αλ. Κούγιας έχει επιτεθεί ευθέως σε βάρος του συναδέλφου του -καθώς βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές και στην υπόθεση του Δ. Λιγνάδη- κάνοντας λόγο για “προκλητική – ρεαλιστική προσπάθεια, χωρίς καμία συναισθηματική υποδομή, του συνηγόρου της υπερασπίσεως του 30χρονου κατηγορουμένου”.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, θα πρέπει “να σταματήσει αυτή η χωρίς καμία αίσθηση ντροπής και με στοιχεία απόλυτης αδιαφορίας για την ψυχική οδύνη του πατέρα, της μητέρας και των τριών αδελφών της αειμνήστου Γαρυφαλλιάς, για την αδιανόητη και με αυτόν τον τρόπο απώλεια της ζωής της, παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του, η οποία πριν από το έγκλημα δεν τον απέτρεψε να σπουδάσει, δεν τον απέτρεψε να έχει μια συγκεκριμένη κοινωνιολογική προσέγγιση και το κυριότερο, αμέσως μετά το έγκλημά του, αντί να παραδοθεί και να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος για την καταστροφή της ζωής τους, που προκάλεσε, το μόνο που τον ενδιέφερε αυτόν και τους συγγενείς του και την υπεράσπισή του ήταν και είναι να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του”.

Τα ερωτήματα

Παράλληλα, ο ανακριτής Νάξου, που μαζί με τον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση του 30χρονου, αναμένεται να εξετάσει ενδελεχώς το γεγονός ότι στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς υπάρχουν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σημάδια που ενισχύουν τη θέση ότι ο κατηγορούμενος τη χτύπησε όταν βρίσκονταν έξω από το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια λογομαχίας.

Επίσης, θα υποβληθούν ερωτήσεις και για τις ενδείξεις της νεκροψίας – νεκροτομής, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος δεν βοήθησε τελικά την κοπέλα όταν κατέληξε μέσα στη θάλασσα, αλλά την εγκατέλειψε με αποτέλεσμα εκείνη να πνιγεί, αφού ήδη βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση από τα χτυπήματα που δέχθηκε κατά την πτώση της.

Η ολοκλήρωση της απολογίας θα σημάνει τη συνέχιση των ερευνών για τον ανακριτή Νάξου, για τον οποίο θεωρείται μονόδρομος η έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον 30χρονο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα