Φολέγανδρος: Ένας νεκρός από το ναυάγιο μεταναστών – Συνεχίζονται οι έρευνες

Φολέγανδρος: Ένας νεκρός από το ναυάγιο μεταναστών – Συνεχίζονται οι έρευνες
Λιμενικό Σώμα (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Εντοπίστηκε σορός άνδρα από το λιμενικό και μεταφέρθηκε στη Σαντορίνη μετά το ναυάγιο πλαστικού σκάφους στη Φολέγανδρο. Σε εξέλιξη οι έρευνες.

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση πλαστικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός μεταναστών.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Αντιπλοίαρχος, Νίκος Κοκκάλας, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 12 μετανάστες (επτά άνδρες, τέσσερις έφηβοι και μία γυναίκα) που περισυνελέγησαν από σκάφος του λιμενικού σώματος και βρίσκονταν σε μικρή βοηθητική λέμβο, ενώ έχει εντοπιστεί και μία σορός άνδρα η οποία μεταφέρθηκε στη Σαντορίνη.

Ο κ. Κοκκάλας τόνισε ότι το σκάφος είχε ξεκινήσει πιθανότατα από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία, ενώ σε ερώτηση για το αν το σκάφος μπορεί να εντοπιστεί απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς στη θαλάσσια περιοχή τα βάθη είναι πολύ μεγάλα.

Να σημειωθεί ότι μόνο δύο εκ των δώδεκα διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα