Φολέγανδρος: Το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά – Σπαραγμός στο Βέλο Κορινθίας

Φολέγανδρος: Το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά – Σπαραγμός στο Βέλο Κορινθίας
Η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Hlektra.gr

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στο Βέλο Κορινθίας. Λευκά μπαλόνια και πανό που έγραφαν "Όχι άλλη Γαρυφαλλιά – Όχι άλλοι νταήδες" κατά την εξόδιο ακολουθία.

Σε κλίμα σπαραγμού και οδύνης αποχαιρέτησαν την Γαρυφαλλιά, η οποία δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο από τον 30χρονο φίλο της, οι γονείς, τα αδέρφια, οι συγγενείς και οι φίλοι της.

Η κηδεία της 26χρονης τελέστηκε στις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας (19/07) στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας, από όπου καταγόταν η κοπέλα, ανήμερα της ονομαστικής εορτής της.

Η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Hlektra.gr


Ολόκληρη η τοπική κοινωνία είναι βαθιά συγκλονισμένη από το έγκλημα, ενώ, σύμφωνα με το Hlektra.gr, τραγικές φιγούρες στην κηδεία ήταν οι γονείς της και τα τρία αδέρφια της.

Την ώρα που έφτανε η σορός της κοπέλας στην εκκλησία κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά – Όχι άλλοι νταήδες».

Οι συγγενείς της άτυχης 26χρονης κοπέλας, ακολούθησαν την πομπή του αυτοκινήτου που μετέφερε τη σορό της στην εκκλησία κρατώντας, επίσης, ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά».

Τα τρία αδέρφια της Γαρυφαλλιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να οργανώσουν μια ημερίδα κατά της βίας η οποία θα γίνει στη μνήμη της αδικοχαμένης 26χρονης προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα γυναικοκτονιών.

Η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Hlektra.gr

Σημειώνεται πως λευκά μπαλόνια και στεφάνια βρίσκονταν στα σκαλιά της εκκλησίας, ενώ μοιράζονταν και λευκές μπομπονιέρες.

Τα νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η Γαρυφαλλιά έφερε χτύπημα στο κεφάλι, που φαίνεται ότι έχει προκληθεί από γροθιά. Αυτό σημαίνει ότι πριν ο “φίλος της” τη ρίξει από τα βράχια την είχε χτυπήσει.

Βάσει των όσων είπε στην ομολογία του ο 30χρονος όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχαν με την 26χρονη, επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ζευγάρι θέλησε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία της Φολεγάνδρου, αλλά έχασε τον δρόμο. Τότε ξεκίνησε ένας μεγάλος καυγάς, που οδήγησε στη δολοφονία της.

Ο 30χρονος κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στη γυναικοκτονία.

Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνος κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Την Τρίτη θα απολογηθεί ο 30χρονος

Έτοιμος να εξηγήσει με ποιόν τρόπο και γιατί έκοψε το νήμα της ζωής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, θα πρέπει να είναι ο 30χρονος μέχρι την Τρίτη, οπότε και αναμένεται τελικά να απολογηθεί για τη γυναικοκτονία.

Η ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εκτιμάται σχεδόν βέβαιη, καθώς θεωρείται σχεδόν αδύνατον τακτικός ανακριτής και εισαγγελέας να έρθουν σε διαφωνία ως προς την προσωρινή του κράτηση. Άλλωστε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 30χρονος έχει υποστηρίξει ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος, φτάνοντας να ισχυριστεί ότι η αρχική ένταση δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι πήραν το λάθος δρόμο εξερευνώντας το νησί της Φολεγάνδρου.

Παράλληλα, η έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής καταδεικνύει ότι η Γαρυφαλλιά πνίγηκε όταν έπεσε στη θάλασσα, αφού έχασε τις αισθήσεις της πέφτοντας στο γκρεμό. Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων, ενώ το θύμα είχε κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του, πιθανότατα λόγω της πτώσης της από τα βράχια.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για την προφυλάκιση του αναμένεται να ληφθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογία του την Τρίτη, οπότε ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Νάξου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αδίκημα που επισύρει έως και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα