Φόνος ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: "Έσπασαν" τα ισόβια για τη γυναίκα που τον προσέγγισε μέσω Facebook

Άντρας χρησιμοποιεί το Facebook (φωτογραφία αρχείου)
Άντρας χρησιμοποιεί το Facebook (φωτογραφία αρχείου) SHUTTERSTOCK

Η κατηγορούμενη για το φόνο του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Έσπασαν τα ισόβια δεσμά για τη γυναίκα που συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κολτσίφη μέσα στο διαμέρισμα του στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013.

Η υπόθεση είχε φτάσει ξανά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά από αναίρεση που είχε ασκήσει ο Άρειος Πάγος.

Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και σε ακόμα πέντε έτη κάθειρξης για ληστεία.

ADVERTISING

Σε πρώτο βαθμό, η κατηγορούμενη είχε καταδικασθεί σε ισόβια για συναυτουργία στη δολοφονία και σε ποινή φυλάκισης συν επιπλέον 12 έτη κάθειρξης για τη ληστεία. Αναφορικά με τους τρεις συγκατηγορούμενους, όπου η υπόθεση συζητήθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο μόνο ως προς τα ελαφρυντικά και την επιμέτρηση των ποινών, τους επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή και επιπλέον δέκα έτη κάθειρξης για το αδίκημα της ληστείας.

Πρωτόδικα το δικαστήριο είχε ορίσει την ίδια ποινή για την ανθρωποκτονία, ενώ η ποινή κάθειρξης για τη ληστεία ήταν τα 12 έτη.

Το ιστορικό

Η δολοφονία είχε σημειωθεί το 2013 στο διαμέρισμα του θύματος στη Δάφνη. Εκεί ο 30χρονος ενεχυροδανειστής είχε βρεθεί από την οικογένεια του ημίγυμνος και δεμένος με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του.

Η έρευνα των αρχών έδειξε πως από το σπίτι έλειπαν περισσότερα από 130.000 ευρώ, αλλά και δύο κιλά χρυσαφικά. Η κατηγορουμένη φερόταν να προσέγγισε το άτυχο θύμα μέσω facebook και με την υπόσχεση της ερωτικής σχέσης μπήκε στο διαμέρισμά του, ανοίγοντας την πόρτα στους τρεις συνεργούς της που τον λήστεψαν και εν συνεχεία τον σκότωσαν,

Η ίδια ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, είχε δηλώσει: "Τα δέχομαι όλα, όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έγκλημα, Δικαιοσύνη, δολοφονία
SHARE:

24Media Network