Ηράκλειο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” από φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου

Ηράκλειο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” από φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου
cretalive.gr

Η φωτιά αντιμετωπίστηκε αρχικά με τα φορητά μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει το αεροδρόμιο, ενώ άμεσα έσπευσαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” από φωτιά που ξέσπασε σε κινητήρα αεροπλάνου που ήταν σταθμευμένο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η φωτιά, που κινητοποίησε άπαντες, αντιμετωπίστηκε με τα φορητά μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει το αεροδρόμιο ενώ άμεσα έσπευσαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Γιώργο Πλιάκα, στο αεροσκάφος που μόλις είχε προσγειωθεί, μετά από πτήση από την Τσεχία, εμφανίστηκαν καπνοί, λίγο πριν αποβιβαστούν οι επιβάτες.

«Άμεσα με πυροσβεστήρες χειρός έσβησε η φωτιά στον κινητήρα ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική. Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών ολοκληρώθηκε δίχως κανένα πρόβλημα. Κάποιοι μάλιστα επιβάτες δεν αντιλήφθηκαν καν τι είχε συμβεί» τόνισε ο κ. Πλιάκας

Το αεροσκάφος, πάντως, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει και πάλι για αεροδρόμιο της Τσεχίας, παραμένει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου να γίνει ο έλεγχος που απαιτείται και να δοθεί ή όχι, έγκριση για να πετάξει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα