Φωτιά στο Μάτι: Σε εφέτη ειδικό ανακριτή η έρευνα για τους 102 νεκρούς

Εικόνα από τη φωτιά στο Μάτι
Εικόνα από τη φωτιά στο Μάτι EUROKINISSI

Λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης, συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών για να οριστεί ανώτερος ανακριτής για την έρευνα γύρω από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική με τους 102 νεκρούς.

Εφέτης ειδικός ανακριτής αναλαμβάνει πλέον την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018, που οδήγησε στο θάνατο 102 πολίτες.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, με έγγραφό της προς τον πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου του Εφετείου, ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο αναφέρεται ότι επιβάλλεται η κύρια ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή και επίκουρο αυτού λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο αίτημα έχει καταθέσει από το καλοκαίρι η πολιτική αγωγή προκειμένου να ελεγχθεί σε βάθος η υπόθεση.

Να σημειωθεί πως η δικογραφία είxε «χρεωθεί» από τον περασμένο Μάρτιο στον 6ο τακτικό ανακριτή, ύστερα από την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συνολικά 20 ατόμων για πλημμεληματικές πράξεις.

Εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως, σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, είναι οι τρεις πράξεις που κατά περίσταση έχουν αποδοθεί στους εμπλεκόμενους, ανάμεσά τους η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ιω. Καπάκης, οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Ραφήνας, Ηλίας Ψινάκης και Ευάγγελος Μπουρνούς, ο κάτοικος Νταού Πεντέλης από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά, καθώς και ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πόρισμα για Μάτι: Οι σοκαριστικοί διάλογοι ΕΛΑΣ - Πυροσβεστικής - Λιμενικού που οδήγησαν στον εγκλωβισμό

Οι δέκα υποθέσεις που θα απασχολήσουν το νέο δικαστικό έτος

Πόρισμα για Μάτι: Σοκάρουν οι προσβλητικές απαντήσεις σε πολίτες την ώρα της τραγωδίας

SHARE:

24Media Network