Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Tέσσερις οι εστίες – Εκκένωση ζητά ο δήμαρχος

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Tέσσερις οι εστίες – Εκκένωση ζητά ο δήμαρχος
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗ

Η φωτιά έχει ξεσπάσει αργά τη νύχτα κάτω από τελείως ύποπτες συνθήκες σε τέσσερις διαφορετικές εστίες στην περιοχή Λιβίσι, δίπλα από τα σπίτια, με την κατεύθυνση των δυνατών ανέμων να είναι προς τα σπίτια και κατά συνέπεια προς την θάλασσα. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στο σημείο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική αφού αναμένεται να είναι μία πολύ δύσκολη νύχτα με μία πολύ επικίνδυνη φωτιά εντός του αστικού ιστού της Νέα Μάκρης και ανάμεσα από σπίτια.

Κάτω από ολοφάνερα ύποπτες συνθήκες στις 11 το βράδυ το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής κατακλύστηκε από κλήσεις κατοίκων της περιοχής που ο ένας μετά τον άλλον ανέφερε νέες εστίες στη γειτονιά του.

Αρχικά ξέσπασαν δύο εστίες στην περιοχή Λιβίσι, σε δασική έκταση, κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ που δεν απειλείται άμεσα, στην συνέχεια στην οδό Δήμητρας σε οικοπεδικό χώρο, ακολούθησε τρίτη εστία σε άλλο οικοπεδικό χώρο επί της οδού Τερψιχόρης και στη συνέχεια και τέταρτη εστία στην ευρύτερη γειτονιά.

Οι πρώτες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο, κατάφεραν να περιορίσουν τις δύο από τις τέσσερις εστίες, ενώ οι άλλες δύο ενώθηκαν σε μία και κινούνται απειλητικά και ανάμεσα από τα σπίτια στις οδού Ερμού, Ανατολής, Ονείρων, Πευκών και Πάρου αφού γύρω υπάρχουν ακαθάριστα οικόπεδα και πεύκα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν τυλιχτεί στις φλόγες σπίτια και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να τα προστατέψουν, όμως η φωτιά κυριολεκτικά αναπτύσσεται εντός του αστικού ιστού με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Από την Πυροσβεστική έγινε εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από το Λιβίσι και περιπολικά της Αστυνομίας καλούν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να απομακρυνθεί.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ με κατεύθυνση προς την ακτή, προς το Ζούμπερι και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την Πυροσβεστική για να περιοριστούν τα μέτωπα, αφού ο κίνδυνος για τον δήμο είναι υπαρκτός.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ και πλήθος εθελοντών, ενώ ενδέχεται να ζητηθούν και άλλες ενισχύσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από την Πολιτική Προστασία. Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αγίας Παρασκευής από το ύψος της οδού Βασιλείου Ρώτα. Επίσης, πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία στις Λ. Διονύσου και Μαραθώνος, Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα, Ερμού και Αρτέμιδος, Διονύσου προς Άγιο Εφραίμ, Διονύσου στον Άγιο Πέτρο, Σπύρου Λούη και Μαραθώνος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα