Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών – Ξεπέρασαν τις 5 οι εστίες

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών – Ξεπέρασαν τις 5 οι εστίες
Άνδρας της Πυροσβεστικής EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Ξεκάθαρα για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών κάνουν λόγο αξιωματικοί της Πυροσβεστικής. Παρότι είχαν φτάσει οι πυροσβέστες στο σημείο συνέχισαν να ξεπηδούν νέες εστίες στο Λιβίσι σε διαφορετικά σημεία ξεπερνώντας σε κάποια χρονική στιγμή τις πέντε συνεχόμενες εστίες.

Για ένα ξεκάθαρα οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών κάνουν λόγο υψηλόβαθμοί αξιωματικοί της Πυροσβεστικής.

Ακόμα και όταν είχαν φτάσει οι πυροσβέστες στην Νέα Μάκρη για την φωτιά που ξέσπασε στις 11 την νύχτα και ενώ επικρατούσαν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ, συνέχισαν να ξεπηδούν νέες εστίες.

Ξεκίνησε με δύο εστίες, σε δασική έκταση, κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ που δεν απειλήθηκε άμεσα, στην συνέχεια στην οδό Δήμητρας σε οικοπεδικό χώρο, ακολούθησε τρίτη εστία σε άλλο οικοπεδικό χώρο επί της οδού Τερψιχόρης και στη συνέχεια και τέταρτη εστία στην ευρύτερη γειτονιά και λίγο αργότερα και ενώ ήδη επιχειρούσαν οι πυροσβέστες οι νέες εστίες ξεπέρασαν τις πέντε.

Κατόπιν αυτών των συνθηκών, ο Αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ενώ έχει μεταβεί και ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας που διενεργούν έρευνες για τις συνθήκες που ξέσπασαν οι εστίες αυτές αλλά και για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων στην περιοχή. Παράλληλα, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής έδωσε εντολή να τεθεί σε γενική επιφυλακή το σύνολό των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε όλη την Αττική.

Οι πρώτες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο, κατάφεραν να περιορίσουν τις δύο από τις εστίες, ενώ οι υπόλοιπες ενώθηκαν σε μία και κινήθηκαν απειλητικά και ανάμεσα από τα σπίτια στις οδού Ερμού, Ανατολής, Ονείρων, Πευκών και Πάρου και κατά μήκος της οδού 102 αφού γύρω υπάρχουν ακαθάριστα οικόπεδα και πεύκα και από την άλλη πλευρά προς την Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ που δεν απειλήθηκε άμεσα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν τυλιχτεί στις φλόγες σπίτια και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη να τα προστατέψουν.

Το πλέον θετικό είναι ότι μετά την μία τα ξημερώματα η ένταση των ανέμων στην περιοχή έχει υποχωρήσει αισθητά και σε συνδυασμό με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες και όχι ενιαίο μέτωπο.

Από την Πυροσβεστική προηγήθηκε εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από το Λιβίσι και περιπολικά της Αστυνομίας καλούσαν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να απομακρυνθεί.

Επί τόπου μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν, επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες, 112 πυροσβέστες έχουν σπεύσει και επιχειρούν με 112 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα το ΜΕΤΠΕ, πλήθος εθελοντών και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο περιμετρικά της φωτιάς και συγκεκριμένα, στην Λ. Μαραθώνος από την Λ. Διονύσου έως την οδό Αγίου Ανδρέα, στην οδό Αγίου Πέτρου από την οδό Σπύρου Λούη, στην οδό Σπύρου Λούη από την Λ. Μαραθώνος, στην οδό Αγίου Πέτρου από την Λ. Διονύσου, στην οδό Αγίου Εφραίμ από την Λ. Διονύσου, στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα, στην οδό Περιπάτου από την Λ. Μαραθώνος και στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα