Φωτιά στη Σαμοθράκη: Σχεδόν 300 εθελοντές στη μάχη της κατάσβεσης

Φωτιά στη Σαμοθράκη: Σχεδόν 300 εθελοντές στη μάχη της κατάσβεσης
Φωτιά στη Σαμοθράκη printscreen

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στη Σαμοθράκη. Σχεδόν 300 εθελοντές μαζί με Πυροσβέστες κατευθύνονται προς το βουνό προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη ζητούν αρμόδιοι φορείς στη Σαμοθράκη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί της Τρίτης και κατακαίει πυκνόφυτο δάσος. Ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν περίπου 300 εθελοντές μαζί με πυροσβέστες και κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο σημείο υπήρχαν πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

Περίπου στους 300 εθελοντές συγκεντρώθηκαν μαζί με πυροσβέστες, οι οποίοι είναι έτοιμοι και ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες προς τις εστίες φωτιάς πεζοί, καθώς το εδαφικό ανάγλυφο είναι πολύ δύσκολο με συνέπεια αρκετά σημεία να μην είναι προσβάσιμα για τα οχήματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος τόνισε ότι έως τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο πλήττεται το οικοσύστημα του νησιού. «Ελπίζουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πριν σταματήσουν οι ρίψεις των εναέριων μέσων όταν δύσει ο ήλιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή Ericsson από τη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά επιχειρούν πλέον 25 άντρες της Πυροσβεστικής, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανόμενων 11 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη) και 4 οχήματα, ενώ συνδράμει ο Ελληνικός Στρατός με 10 στελέχη καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα