Φωτιά στην Τήνο: Μάχη με τις φλόγες - Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι τριών οικισμών

Φωτιά στην Τήνο
Φωτιά στην Τήνο CYCLADES24

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Τήνο. Ωστόσο, παραμένει σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται οι ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (20/11) σε χαμηλή βλάστηση στα Λυχνάφτια Τήνου. Στο νησί υπάρχει παρατεταμένη ξηρασία και δεν έχει βρέξει καθόλου, ενώ η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν περιέλθει σε γνώση της Πυροσβεστικής και αξιολογούνται, ξέσπασε από κολόνα φωτισμού.

Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας και των ανέμων εντάσεως 6 μποφόρ που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, ωστόσο παραμένει σε εξέλιξη.

ADVERTISING

Το NEWS 24/7 επικοινώνησε με κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ανέφεραν πως η φωτιά ξεκίνησε πάνω από την περιοχή όπου βρίσκεται η ΔΕΗ, και συγκεκριμένα στην περιοχή Λυχναφτιά, δημιουργώντας δυο μικρές αλλά ανησυχητικές εστίες. "Ήμασταν ακριβώς στο σημείο που ήταν η ταμπέλα της Λυχναφτιάς, εκεί που είναι η 'Παχιά Άμμος' και βλέπαμε τη φωτιά στα 500 μέτρα να περνάει το βουνό από πάνω. Εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω της χαμηλής βλάστησης και κατέβαινε κάτω προς τα σπίτια, προς την περιοχή του Πόρτο, δεν ξέρουμε όμως αν έχει περάσει τον δρόμο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια βοήθεια από αέρος, επειδή φυσάει πολύ, αλλά έχουν ενεργοποιηθεί πολλοί κάτοικοι οι οποίοι κατευθύνονται στο σημείο", ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Επί τόπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, όλη η υπάρχουσα δηλαδή δύναμη του νησιού, ενώ θα ενισχυθούν και θα μεταβούν από την Αττική ακτοπλοϊκώς, 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα συμπεριλαμβανομένης και μίας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς επίσης από την Άνδρο, ακτοπλοϊκώς, 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και από την Σύρο 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Οι ενισχύσεις αναμένεται να έχουν φτάσει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Έως τότε, το μόνο θετικό είναι ότι έχει πέσει η δύναμη των ανέμων στα 4 μποφόρ και έτσι εμφανίζει καλύτερη εικόνα το πύρινο μέτωπο από τις 9 το βράδυ και μετά.

Η φωτιά εντοπίζεται ανάμεσα σε τρεις οικισμούς και σε διάσπαρτα σπίτια και συγκεκριμένα, ανάμεσα στους οικισμούς Αγία Βαρβάρα, Φέρο και Λυχνάφτια, για τους οποίους ενεργοποιήθηκε το «112» και οι κάτοικοι έχουν προληπτικά απομακρυνθεί.

Μέχρι στιγμής, από τα διάσπαρτα και κλειστά αυτή την εποχή στην πλειονότητά τους σπίτια που βρίσκονται στα όρια των οικισμών, δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για τυχόν ζημιές, ωστόσο αυτό δεν μπορεί και να αποκλειστεί.

Με εντολή του Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη θα μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυρκαγιά
SHARE:

24Media Network