Φωτιά στις Σάπες Ροδόπης δίπλα σε σπίτια οικισμού

Φωτιά στις Σάπες Ροδόπης δίπλα σε σπίτια οικισμού
Φωτιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Από την Πυροσβεστική έγινε εισήγηση για εκκένωση του οικισμού από τους κατοίκους αφού η φωτιά έφτασε στις αυλές αρκετών σπιτιών δίχως ευτυχώς να τα κάψει, ωστόσο εκείνοι θέλησαν να παραμείνουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στην Δ.Ε. Σαπών Ροδόπης. Λόγω των ριπαίων ανέμων, η φωτιά εξαπλώθηκε προς τον κοντινό οικισμό Παλιννοστούντων Ποντίων, απειλώντας σπίτια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών και πέρασαν μέσα από αυτές, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν καταγραφεί τυχόν ζημιές σε κατοικίες.

xronos.gr

xronos.gr

xronos.gr

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στο σημείο μπροστά σε αυτή την εξέλιξη εισηγήθηκε την εκκένωση του οικισμού, ωστόσο οι κάτοικοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και το χωριό τους και παραμένουν στο σημείο. Βεβαίως ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναπτύχθηκαν μπροστά από τα σπίτια και τα προστάτεψαν, ενώ βοήθησε αρκετά το γεγονός ότι εντός του οικισμού δεν υπάρχει πυκνή βλάστηση παρά μόνο ξηρά χόρτα.

Στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν επιχειρούν συνολικά 61 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά στις Κεχριές Κορίνθου πλέον βρίσκεται σε ύφεση ωστόσο θα χρειαστεί να την αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας ίσως και το πρωί, καθώς πλέον οι μικροεστίες κινούνται προς το βουνό.

Το μεσημέρι από την Πυροσβεστική έγινε εισήγηση ετοιμότητας για προληπτική εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης στην περιοχή, η οποία με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα και περισσότερο προληπτικά για να μην αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα τα παιδιά από τους καπνούς που έχουν σκεπάσει την περιοχή. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκέριζας.

Πιο κοντά στο πύρινο μέτωπο βρέθηκε ένα στρατόπεδο όπου η φωτιά έφτασε μέχρι την περίφραξη, ωστόσο δεν την πέρασε και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναπτύχθηκαν εγκαίρως και την αντιμετώπισαν στο σημείο, πριν περάσει την περίφραξη και απειλήσει εγκαταστάσεις πυρομαχικών.

Στην μάχη της κατάσβεσης παραμένουν και επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον και η φωτιά στην Κάτω Αχαΐα. Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη PZL, 2 αεροσκάφη Canadair.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, αντιμετωπίστηκε άμεσα και τέθηκε υπό έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα