Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου: Καταστράφηκαν εστιατόρια και σκηνές

Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου: Καταστράφηκαν εστιατόρια και σκηνές
Samos24

Η φωτιά ξέσπασε στο ΚΥΤ Σάμου πιθανόν από κάποιο βραχυκύκλωμα ή κάποιον λάθος χειρισμό. Καταστράφηκαν τα τρία συνδεδεμένα κοντέινερ των εστιατορίων και ορισμένες σκηνές.

Συναγερμός σήμανε στη Σάμο μισή ώρα μετά τις 8 το πρωί από φωτιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες εντός της δομής του ΚΥΤ μεταναστών στη Σάμο.

Η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα τρία συνδεμένα κοντέινερ των εστιατορίων με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς και τα τρία και πρόλαβε να επεκταθεί και σε 7-8 παραπήγματα και περίπου 10 σκηνές περιμετρικά των εστιατορίων. Άμεσα οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων απομάκρυναν τους μετανάστες σε ασφαλέστερο σημείο εντός της δομής.

Δεν προηγήθηκαν φασαρίες και όταν έφτασε η Πυροσβεστική αρκετοί έσπευσαν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες. Από το σημείο ακούγονταν κάποιες μικρές εκρήξεις και ενδεχομένως αυτό να οφείλεται σε μικρές φιάλες υγραερίου εντός των εστιατορίων ή ακόμα και σε μαγειρικές πρώτες ύλες όπως το αλεύρι που με την φωτιά γίνεται εκρηκτικό.

Η φωτιά περιορίστηκε σύντομα από την ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχείρησε στο σημείο, αποτελούμενη από 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ενδεχομένως να προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα ή κάποιον λάθος χειρισμό, κάτι που θα προκύψει από την προανάκριση που θα ακολουθήσει για την διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ξέσπασε.

Σημειώνεται δεν υπήρξαν τυχόν εγκλωβισμένα άτομα ούτε υπάρχει αναφορά για τυχόν τραυματισμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα