Φωτιά στο Μάτι: Ένας ο αγνοούμενος με βάση τις δηλώσεις εξαφάνισης

Φωτιά στην Πεντέλη
Φωτιά στην Πεντέλη EUROKINISSI

Ύστερα από νεότερη καταμέτρηση η συνολική λίστα των δηλωμένων αγνοουμένων είναι 82 και όχι 84, γιατί σε δύο περιπτώσεις προέκυψε πως η δήλωση είχε γίνει από συγγενικά πρόσωπα και με το επώνυμο του συζύγου και με το πατρικό επώνυμο των θυμάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81, από την φωτιά στο Μάτι.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ύστερα από νεότερη καταμέτρηση η συνολική λίστα των δηλωμένων αγνοουμένων είναι 82 και όχι 84, γιατί σε δύο περιπτώσεις προέκυψε πως η δήλωση είχε γίνει από συγγενικά πρόσωπα και με το επώνυμο του συζύγου και με το πατρικό επώνυμο των θυμάτων

ADVERTISING

Σημειώνεται ότι παραπάνω από 40 δηλώσεις αγνοουμένων αφαιρέθηκαν από την λίστα αφού βρέθηκαν και προέκυψε πως είχαν επανενωθεί με τους δικούς τους και είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά δεν ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές.

Πλέον, αναμένεται από τα Εγκληματολογικά να διαπιστωθεί εάν θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν με τα γενετικά δείγματα που έχουν τον δηλωμένο αγνοούμενο που υπολείπεται από την λίστα ή όχι και άρα θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του σε στεριά και θάλασσα και εάν έχουν μείνει αταυτοποίητα δείγματα σορών που θα αντιστοιχούν σε μη δηλωθείσες περιπτώσεις αγνοουμένων, πόσα είναι αυτά και άρα πόσα εν τέλει είναι τα θύματα, κάτι που θα φανεί έως την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο που αναμένεται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Χαρακτηριστικά, για έναν ηλικιωμένο η αναγνώριση και ταυτοποίηση έγινε χωρίς να υπάρχει δήλωση από συγγενείς, γιατί απλά δεν είχε και καθώς βρέθηκε μέσα στο σπίτι που διέμενε, οι Αρχές τον ταυτοποίησαν με αυτόν τον τρόπο, όπως υπάρχει και περίπτωση άντρα 45-50 ετών για τον οποίο δεν υπάρχει δήλωση εξαφάνισης και επίσης DNA συγγενών για να γίνει ταυτοποίηση. Πρόσθετα, από τους 164 ενήλικες παραμένουν νοσηλευόμενοι 41, αφού ακόμη ένας πήρε εξιτήριο και 10 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Από τα 23 παιδιά έχει παραμείνει πλέον νοσηλευόμενο στο Παίδων, ένα.

Συνολικά πλέον από την θάλασσα έχουν ανασυρθεί 8 νεκροί. Σημειώνεται ότι η σορός της γυναίκας που ανασύρθηκε ανοιχτά της Βουλιαγμένης στις Φλέβες, αν και αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι έχει εγκαύματα, ύστερα από εξέταση της από την εξειδικευμένη Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών προέκυψε πως τα σημάδια της δεν είναι αποτέλεσμα εγκαυμάτων, οι αλλοιώσεις στο σώμα της ίσως οφείλονται στην μακρά παραμονή στο νερό και παραμένει περιστατικό υπό διερεύνηση και νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου και αν υπάρχει συσχετισμός με το Μάτι.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής από στεριάς στο Μάτι, γίνονται με λιγότερο προσωπικό πλέον, αφού ολοκληρώθηκαν σε σπίτια και σε ρέματα με αρνητικά αποτελέσματα έως τώρα και απλά διπλοελέγχονται για παν ενδεχόμενο κάποια σημεία. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα και σαρώνεται η θαλάσσια περιοχή από την Ραφήνα, έως του Πεταλιούς, την Μακρόνησο και την Κέα, στον Σαρωνικό, στο Σούνιο, στο Λαύριο και το νησάκι Πάτροκλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αξιωματικός τροχαίας: Το ρεύμα προς Αθήνα ήταν ανοιχτό για να φεύγει ο κόσμος από το Μάτι

Φάμελλος: Χωρίς οικοδομική άδεια από το 1977 τα αυθαίρετα στο οικόπεδο που βρέθηκαν οι 26 νεκροί

Στο πλευρό των πυρόπληκτων και οι φωτογράφοι για την έκδοση των ταυτοτήτων τους

Φωτιά στο Μάτι: Στα βήματα των ανθρώπων που χάθηκαν στις φλόγες - Τελευταίο αντίο σε έναν αγαπημένο

SHARE:

24Media Network