Φωτιές στα Βόρεια και στα Νότια της Καρπάθου

Φωτιές στα Βόρεια και στα Νότια της Καρπάθου
Φωτιά στην Κάρπαθο karpathiakanea

Δασικές φωτιές έχουν ξεσπάσει, από χθες το απόγευμα στην περιοχή Αγριόλακκος και στην περιοχή Σταυρί από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα. Υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ωστόσο δεν κινδυνεύουν άμεσα. Σπεύδουν ενισχύσεις από Αθήνα, Ρόδο και Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο δασικές φωτιές που έχουν ξεσπάσει κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες στο νησί της Καρπάθου και μάλιστα η μία το βράδυ στα Βόρεια του νησιού και η δεύτερη τις πρώτες πρωϊνές ώρες στα Νότια του νησιού.

Υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ωστόσο δεν κινδυνεύουν άμεσα και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μην εξαπλωθεί η φωτιά στο βουνό του Ολύμπου.

Στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Κάρπαθο, στην περιοχή Αγριόλακκος χθες το απόγευμα και στην περιοχή Σταυρί τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Επίσης, με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής θα μεταβεί μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ καθώς και ακτοπλοϊκώς 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα από τη Κρήτη καθώς και 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα από τη Ρόδο. Συνδρομή παρέχουν ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα