Φθιώτιδα: Αντιδράσεις για τη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο

Φθιώτιδα: Αντιδράσεις για τη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο
Από το σημείο της κινητοποίησης. lamiareport.gr

Κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο προς το στρατόπεδο όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Τι λέει η δήμαρχος Στυλίδας.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι του Καραβόμυλου Φθιώτιδας και δηλώνουν οτι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη δημιουργία hot spot στην περιοχή.

Η νέα δομή φιλοξενίας πρόκειται να δημιουργηθεί στο στρατόπεδο “Γεωργίου Παπαποστόλου”, που βρίσκεται μέσα στον Καραβόμυλο.

Από το βράδυ της Τρίτης ο Δήμος και οι κάτοικοι έκλεισαν την πρόσβαση στο δρόμο για το στρατόπεδο τοποθετώντας μηχανήματα.

Όπως είπε κάτοικος της περιοχής στο Lamiareport.gr, “δεν πιστεύουμε αυτά που λένε περί προσωρινής φιλοξενίας. Ούτε για τον αριθμό των ατόμων. Τα έχουν ξαναπεί και έχουν εκτεθεί. θα φυλάμε σκοπιά όλο το 24ωρο και θα είμαστε εδώ μέχρι να καταλάβουν ότι χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν γίνεται τίποτα…».

Έκλεισαν τον δρόμο προς το στρατόπεδο. lamiareport.gr

 

Τους κατοίκους στηρίζει η νέα δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου η οποία τονίζει οτι το στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για Κέντρο Φιλοξενίας.

«Δεν είναι δυνατόν σε μια παραλιακή ζώνη που εμείς προγραμματίζουμε να αναπτύξουμε τουριστικά να έρχονται κάποιοι αιφνιδιαστικά με το έτσι θέλω και να λένε θα κάνουμε hot spot. Η βιασύνη, η προχειρότητα και η μεθόδευση με την οποία γίνεται το όλο εγχείρημα δείχνει ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο….» δήλωσε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε οτι “ο Δήμος δεν μπορεί να σηκώσει όλο αυτό το βάρος, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ άσχημο για τους δημότες αλλά και για τους ίδιους τους πρόσφυγες λόγω των συνθηκών στο στρατόπεδο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα