Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μενδενίτσα

Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μενδενίτσα
lamiareport.gr

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων έφερε αποτέλεσμα - Σηκώθηκαν και τα PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας το πρωί της Κυριακής για να βοηθήσουν.

Αν και οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, λόγω του δυνατού αέρα, της πρόσβασης και της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν αργά το βράδυ του Σαββάτου να οριοθετήσουν τη φωτιά που ήταν σε εξέλιξη από τις 8:30′ το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή της Μενδενίτσας Φθιώτιδας.

Οπως ενημερώνει το lamiareport.gr στο σημείο επιχειρούν ακόμα πυροσβεστικές δυναμεις από Λαμία, τη Λοκρίδα και όμορους νομούς και η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό πλήρη ελέγχο.

Πιο συγκεκριμένα στην πυρκαγιά της Μενδενίτσας επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης είναι ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Παχίδης, συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς. Επίσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης και η Αντιπύραρχος Σταυρούλα Μπονέ.

Το πρωί της Κυριακής σηκώθηκαν και τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας για να κανουν ρίψεις και να συνδράμουν από αέρος γιατι κάποια δύσβατα σημεία “καπνίζουν” ακόμα, ενώ υπάρχει και φόβος αναζωπυρώσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version