Φυλάκιση τριών ετών για την πτώση της ανιψιάς του από τον τέταρτο όροφο

Φυλάκιση τριών ετών για την πτώση της ανιψιάς του από τον τέταρτο όροφο

Ο θείος του τεσσάρων μηνών βρέφους αφέθηκε ελεύθερος, αφού το δικαστήριο "είδε" αμέλεια και όχι πρόθεση

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον 28χρονο που κατηγορείται για τη βουτιά θανάτου της μερικών μηνών ανιψιάς του από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου στο Βυρωνα τον Μάρτιο του 2015, με αποτέλεσμα το βρέφος να χάσει τη ζωή του.

Ο νεαρός που πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών αλλά πλέον αφέθηκε ελεύθερος, είχε ακολουθήσει το μωρό, κάνοντας με τη σειρά του βουτιά στο κενό και καταλήγοντας και ο ίδιος στο νοσοκομείο. Το γεγονός ότι υπήρξε τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ πρωτόδικου και δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, έχει να κάνει με το ότι το ΜΟΕ κατάληξε στη μετατροπή της κατηγορίας σε εξ αμελείας ανθρωποκτονία, και όχι από πρόθεση, κρίνοντας πως δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του κατηγορουμένου.

Εκτός από την μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου εντίμου βίου.

Αλλά και ο εισαγγελικός λειτουργός είχε την άποψη πως δεν υπήρχε πρόθεση από τον 28χρονο να κάνει κακό στην 4 μηνών ανιψιά του. Όπως είπε, "δεν υπάρχει κίνητρο, ψυχασθενής δεν είναι και οι ίδιοι οι γονείς του βρέφους λένε ότι έγινε εξ αμελείας. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή κακοποιεί την κοινή λογική".

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος είπε απολογούμενος ότι ζαλίστηκε ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι κρατώντας το βρέφος και έτσι δεν αντιλήφθηκε ακριβώς τι συμβαίνει. "Την ώρα που το μωρό έπεφτε ένιωσα σαν να ανέκτησα τις αισθήσεις μου. Πήδηξα κι εγώ στο κενό για να τιμωρήσω τον εαυτό μου", εξήγησε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE: