Γιάννης Μιχαηλίδης: Διαμαρτυρία του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Κώστα Τσιάρα

Διαμαρτυρία του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Κώστα Τσιάρα
Διαμαρτυρία του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Κώστα Τσιάρα FACEBOOK / @ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Διαμαρτυρία για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδα, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα. Άνοιξαν πανό ζητώντας την άμεση αποδοχή του αιτήματός του.

Έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, βρέθηκαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, διαμαρτυρόμενοι για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Τα μέλη της συλλογικότητας άνοιξαν πανό έξω από το σπίτι του Κώστα Τσιάρα στο Πικέρμι, ζητώντας να γίνει άμεσα αποδεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας.

Σε σχετική ανάρτηση που έκαναν και στην ιστοσελίδα rouvikonas.gr, αναφέρουν τόσο για τον αρμόδιο υπουργό, όσο και για την κυβέρνηση ότι "έχουν πάνω τους το βάρος για την υγεία και τη ζωή ενός κρατούμενου".

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

Σήμερα 28/7 το πρωί, το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε το δίκαιο αίτημα του αναρχικού απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη για υφ’ όρους αποφυλάκιση.

Ο σύντροφος βρίσκεται έγκλειστος από το 2013 και έχει εκτίσει τα 3/5 της αρχικής του ποινής. Ήδη από τις 29/12/21 έχει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αποφυλακιστεί υπό όρους, παρ’ όλ’ αυτά οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, απέρριψαν την αίτησή του στις 17/2.

Από 23/5 ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας ως έσχατη αντίδραση για την προσχηματική παράταση του εγκλεισμού του στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Οι νόμοι εφαρμόζονται με βάση τα φρονήματα. Το ίδιο το κράτος που τους θεσπίζει, εκδικείται μέχρι θανάτου τους πολιτικούς του αντιπάλους και την ίδια στιγμή, κάνοντας χρήση των ίδιων νόμων, αφήνει ελεύθερους καταδικασμένους δολοφόνους και βιαστές ανηλίκων.

Ο αγώνας αυτός είναι συμπυκνωμένος σε ένα σώμα, αλλά δεν αφορά έναν. Μας αφορά όλους και όλες.

Ο υπουργός δικαιοσύνης Τσιάρας και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν πάνω τους το βάρος για την υγεία και τη ζωή ενός κρατούμενου. Ο χρόνος για λόγια έχει τελειώσει.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Τσιάρας
SHARE:

24Media Network