Γιάννης Σκαφτούρος: Η εκτέλεση και το λάθος των δραστών με τη μηχανή – Τι ψάχνουν οι αρχές

Γιάννης Σκαφτούρος: Η εκτέλεση και το λάθος των δραστών με τη μηχανή – Τι ψάχνουν οι αρχές
Γιάννης Σκαφτούρος STAR Κεντρικής Ελλάδας

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του "θείου Τζο" κατά κόσμον Γιάννη Σκαφτούρου. Στα χέρια των Αρχών η μία μηχανή με την οποία προσπάθησαν να διαφύγουν.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρησης της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της εκτέλεσης του Γιάννη Σκαφτούρου, ένα από τα “κεφάλια” της παλιάς ηγετικής ομάδας της διαβόητης “Greek Mafia” και ένας από τους τελευταίους “παλιούς”, ο οποίος έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα του Πάσχα (25/04) στο πατρικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια.

Με την ΕΛ.ΑΣ. να αποδίδει την εκτέλεση του “Θείου Τζο” σε “συμβόλαιο θανάτουπου εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει όλες τις διόδους διαφυγής στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας και της Αττικής για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ επιστρατεύθηκε και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται ωστόσο να παίξουν το αγροτικό αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα την οποία άφησαν πίσω τους οι αναβάτες και που σύμφωνα με το MEGA είχε κλαπεί πριν σύντομο χρονικό διάστημα και έχει ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου θα αναζητηθεί γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Η εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου στο πατρικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας φαίνεται πως έγινε με απόλυτα συντονισμένες κινήσεις, καθώς οι δράστες τον παρακολουθούσαν και γνώριζαν πως η φρουρά του δεν θα ήταν εκείνη την ημέρα μαζί του. Μάλιστα, ο ίδιος όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το περιβάλλον του θύματος, φοβόταν πως ήταν στόχος, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική και πάντα με την συνοδεία συνεργών του για προστασία.

Στον τόπο του εγκλήματος μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν βρεθεί πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών, ενώ από την ένοπλη επίθεση των εκτελεστών τραυματίστηκαν και δύο ακόμη άτομα.

Πρόκειται για την κόρη του θύματος ηλικίας 22 ετών και τον συμπέθερό του, 45 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος

Το όνομά του “Θείου Τζο” είχε φιγουράρει σε όλες τις μεγάλες δικογραφίες της εγχώριας μαφίας, ενώ είχε κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην περίφημη υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Με το βιογραφικό του να είναι ιδιαίτερα “βαρύ” και να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διασυνδέσεις με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα “σπάσει” και πριν από τρία χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Ο ίδιος πριν τέσσερα χρόνια, τον Ιούνιο του 2018, είχε πέσει ξανά θύμα απόπειρας δολοφονίας από επίθεση με μαχαίρια που δέχτηκε, ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αλβανικής καταγωγής δράστες φέρεται τότε να τον είχαν μαχαιρώσει στο πόδι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα