Γιατί στο Ιράν φοβούνται ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού

Γιατί στο Ιράν φοβούνται ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού
Κάτοικοι της Τεχεράνης στον δρόμο AP Photo/Vahid Salemi

Οι Ιρανοί εμφανίζονται απείθαρχοι στις κεντρικές εντολές και η Κυβέρνηση δεν αποκλείει μια νέα επίθεση από τον κορονοϊό.

Οι θάνατοι από κορονοϊό στο Ιράν ανέρχονται στους 2077 από 27.017 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι 143 εξ αυτών κατεγράφησαν μόνο το τελευταίο 24ωρο. Τουλάχιστον με τα στοιχεία που δίνει η Κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά οι πολίτες εξακολουθούν ν’ αψηφούν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών για την αναχαίτιση της επιδημίας. Μάλιστα στην Τεχεράνη φοβούνται ότι είναι πολύ πιθανόν η χώρα να βρεθεί αντιμέτωπη μ’ ένα δεύτερο κύμα, εξαιτίας της ανεπίδεκτης κουλτούρας μερίδας του πληθυσμού και των άσκοπων μετακινήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Δυστυχώς ορισμένοι Ιρανοί αγνόησαν τις οδηγίες από το υπουργείο Υγείας και ταξίδεψαν κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέι. “Όλα τα ταξίδια μεταξύ των πόλεων απαγορεύονται και οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη” επανέλαβε μήπως και γίνει κατανοητός.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα