Γιώργος Πατέλης: Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισής του ζητά o Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γιώργος Πατέλης: Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισής του ζητά o Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ο Γ. Πατέλης στη δίκη της ΧΑ InTime

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία είχε κριθεί ότι θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του Γ. Πατέλη έως το εφετείο.

Ενώπιον του αρμόδιου ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου θα κριθεί τελικά η απόφαση αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη, Πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης, προχώρησε σε άσκηση αναίρεσης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία κρίθηκε ότι θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του έως το εφετείο. Η απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία, οδηγώντας στην αποφυλάκιση του Γ. Πατέλη, καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την ενέργεια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, να ζητήσει το σκεπτικό της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για να διαπιστώσει αν συντρέχουν λόγοι αναίρεσης της.

Με την τελική κρίση του, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είτε θα συνταχθεί με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα να αναιρέσει την απόφαση του Εφετείου και να επιστρέψει ο Γ. Πατέλης στη φυλακή, είτε θα συνταχθεί με το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, που έκανε δεκτή την αίτηση του Χρυσαυγίτη Πυρηνάρχη. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε δεχθεί ότι ο Γ. Πατέλης θα έπρεπε να βγει από τη φυλακή λόγω των ζητημάτων υγείας που αντιμετωπίζει το ανήλικο παιδί του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα