Γλυκά Νερά – Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής: Η Μυλωνοπούλου δεν μπορεί να αποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Γλυκά Νερά – Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής: Η Μυλωνοπούλου δεν μπορεί να αποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
2021/Eurokinissi

Με αναλυτικό ανακοινωθέν της η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής επιβεβαιώνει πως η Ελένη Μυλωνοπούλου δεν είναι πιστοποιημένη σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Ύστερα και από την εξωδική απάντηση-επιστολή που απέστειλε η Ελένη Μυλωνοπούλου προς τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε και της ζήτησε να προσκομίσει το πτυχίο της, η HAC περνάει στην αντεπίθεση και με νέο έγγραφο επιβεβαιώνει πως η “ψυχολόγος” της Κάρολάιν δεν αποτελεί πιστοποιημένη σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, (hac.com.gr), ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, από το 1994, με αφορμή την επικαιρότητα και τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση, που αφορά στα γεγονότα στα “Γλυκά Νερά“,παρεμβαίνει ως ακολούθως:

Καταδικάζει την κατάφορη παραβίαση του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, που αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου. Το απόρρητο αίρεται μερικώς μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου ή τρίτου.

Δηλώνει ότι, κατ’ επανάληψη και με επιμονή, έχει επισημάνει σε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ώστε να διασφαλίζονται τα κριτήρια για την έναρξη του επαγγέλματος, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των παρεχόμενων, προς αυτό, υπηρεσιών.

Ενημερώνει ότι η κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα