Γλυκά Νερά: Η κατάθεση-κλειδί και οι πρώτες υποψίες για τον γυναικοκτόνο

Γλυκά Νερά: Η κατάθεση-κλειδί και οι πρώτες υποψίες για τον γυναικοκτόνο
Ο πιλότος στον εισαγγελέα Eurokinissi

Μάρτυρας - κλειδί της υπόθεσης εξελίχθηκε άθελά της η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Η μεσοτοιχία της επέτρεψε να ακούσει τι συνέβαινε.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν θα μπορούσε να ξέρει ότι η γειτόνισσα τους, με την οποία τους χώριζε μόλις ένας τοίχος στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, έκανε ελαφρύ ύπνο. Ούτε και ότι ως φιλόζωη μπορούσε να διακρίνει τις αντιδράσεις ενός σκύλου.

Κι όμως, η γυναίκα ανήμερα της υποτιθέμενης ληστείας και της δολοφονίας της Καρολάιν, κατέθεσε στους αστυνομικούς κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες τους έστρεψαν προς την κατεύθυνση του πραγματικού δράστη.

“Στις 4:20 11 Μαΐου 2021 άκουσα ένα θόρυβο και ξύπνησα. Γενικότερα κοιμάμαι πολύ ελαφρά και ακούω συχνά θορύβους τα βράδια. Όταν σηκώθηκα από το θόρυβο κοίταξα ενστικτωδώς την ώρα και γι’ αυτό σας λέω ακριβώς την ώρα ήταν. Όταν ξύπνησα, ο άντρας μου δεν ήταν δίπλα μου” περιέγραψε.

Τότε ήταν που άκουσε θόρυβο από τη διπλανή μεζονέτα: “Εγώ άκουσα το σκυλί της Καρολάιν να γαβγίζει και το γάβγισμα ήταν σαν κλάμα. Σας το λέω αυτό γιατί ασχολούμαι με τα ζώα και μπορώ να το καταλάβω. Μετά το κλάμα του σκύλου άκουσα κάποια βήματα, σαν κάποιος να κατέβει από τη σκάλα του διπλανού σπιτιού. Επειδή ξέρω ότι στο διπλανό σπίτι έχουν ζώα, υπέθεσα πως το σκυλί μάλωσε με τις γάτες κι από αυτό ξύπνησε ο Μπάμπης και κατέβηκε να ηρεμήσει τα ζώα. Αφού οι θόρυβοι σταμάτησαν δεν έδωσα άλλη σημασία και ανέβηκα στο δεύτερο όροφο να κοιμηθώ”.

Αυτά τα βήματα, το κλάμα -και όχι γάβγισμα- του σκύλου σε συνδυασμό με το ότι δεν ακούστηκαν καθόλου οι φωνές της Καρολάιν προς τους ληστές, όπως τις είχε περιγράψει ο κατηγορούμενος, ενίσχυσαν τις όποιες υποψίες των αστυνομικών.

“Ο Μπάμπης μούγκριζε”

Όλα παρέμειναν ήρεμα για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια, στις 6:15 ο 33χρονος πιλότος της τηλεφώνησε στο κινητό. “Το σήκωσα και τότε άκουσα τον Μπάμπη να μουγκρίζει. Δεν καταλάβαινα τι έλεγε και του φώναζα να μιλήσει για να δω τι ήθελε. Αναστατώθηκα πολύ και ξύπνησα τον άντρα μου που μέχρι εκείνη την ώρα κοιμόταν. Μετά από ένα λεπτό, το τηλέφωνο έκλεισε και κάλεσα ξανά τον Μπάμπη ο οποίος μου το σήκωσε. Πάλι όμως δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγε”.

Αμέσως, η γυναίκα κινητοποιήθηκε μαζί με το σύντροφό της και βγήκαν από το σπίτι για να δουν αν κάτι συνέβαινε. “Την ώρα που βγήκαμε από το σπίτι έφτασαν κάποιοι αστυνομικοί. Τότε τους είπα πως στο δίπλα σπίτι υπάρχει ένας άνθρωπος που μάλλον χρειάζεται βοήθεια. Ακόμη έβαλα το κινητό μου τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση για να ακούσουν οι αστυνομικοί τον Μπάμπη. Ο Μπάμπης μούγκριζε και έλεγε κάτι,αλλά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω το κακό που έγινε” θα καταθέσει.

“Πήρα το μωρό στα χέρια μου”

Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των αστυνομικών που πρώτοι βρέθηκαν στο σημείο, στη σοφίτα εντοπίστηκε η Καρολάιν νεκρή και το μωρό, το οποίο ήταν ήσυχο και δεν έκλαιγε.

“Στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού όπως κοιτούσαμε εμείς και στο πάτωμα βρισκόταν ένας άνδρας δεμένος, ο οποίος καλούσε σε βοήθεια. Τα πόδια του άντρα ήταν προς την πόρτα και το κεφάλι του προς το προσκέφαλο του κρεβατιού. Ο άντρας αυτός φορούσε μόνο το εσώρουχο του και ήταν κι αυτός δεμένος. Συγκεκριμένα, τα χέρια του ήταν δεμένα μεταξύ τους με σπάγκο μπροστά στο σώμα του. Επίσης με σπάγκο ήταν δεμένα και τα δύο του πόδια και τέλος με σπάγκο ήταν δεμένα μεταξύ τους τα πόδια του με τα χέρια του και ήταν σε εμβρυακή στάση. Ακόμη του στο λαιμό του ήταν πολύ σφιχτά δεμένη κολλητική ταινία καφέ χρώματος η οποία συνεχίζεται στο στόμα και στα μάτια του άντρα. Ενώ η κολλητική ταινία στο λαιμό του άντρα ήταν σφιχτά δεμένη στο σώμα και τα μάτια ήταν πιο χαλαρά δεμένη” θα πει ο αστυνομικός.

Ο ίδιος πήρε το βρέφος στην αγκαλιά του και απομακρύνθηκε. “Πήρα το μωρό στα χέρια μου, το σκέπασα με μια κουβέρτα που πήρα από την κούνια του, η οποία βρισκόταν δεξιά από το κρεβάτι και κατέβηκα στο ισόγειο. Άνοιξα την κεντρική είσοδο του σπιτιού, την πόρτα ασφαλείας που σας είπα πριν και βγήκα έξω από το σπίτι. Νομίζω πως η πόρτα του σπιτιού ήταν ξεκλείδωτη και πως απλά κατέβασα το χερούλι για να βγω αλλά δεν το θυμάμαι καλά γιατί εκείνη τη στιγμή είχα μεγάλη ένταση. Μετά από λίγο έξω από το σπίτι βγήκαν και οι συνάδελφοι μου μαζί με τον άντρα που βρέθηκε δεμένος” κατέθεσε στους αυναδέλφους του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα