Γλυκά Νερά: Πώς σκηνοθέτησε τη ληστεία – Έκρυψε τις βέρες στο ντεπόζιτο

Γλυκά Νερά: Πώς σκηνοθέτησε τη ληστεία – Έκρυψε τις βέρες στο ντεπόζιτο
Ο πιλότος στις δικαστικές αρχές Eurokinissi

Βήμα - βήμα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε στις αρχές πώς συνέλαβε και υλοποίησε το σενάριο της ληστείας. Οι ενέργειές του και τα “κενά μνήμης” που εξακολουθεί να έχει.

Με μεθοδικές και γρήγορες κινήσεις, προκειμένου να κατορθώσει τάχιστα να εξαφανίσει τα σε βάρος του ενοχοποιητικά στοιχεία, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπάθησε μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες να σκηνοθετήσει μία ληστεία. Μία ληστεία που θα του επέτρεπε να μείνει ατιμώρητος ως ένας χήρος πατέρας, θύμα τριών αδίστακτων αλλοδαπών ληστών που σκότωσαν με βιαιότητα τη 20χρονη Καρολάιν.

Ο 33χρονος πιλότος δεν αρκέστηκε να πάρει με τα ίδια του τα χέρια τη ζωή της νεαρής συζύγου του, αλλά προσπάθησε και να το καλύψει -για συνολικά 37 ημέρες- ώστε η μόλις 11 μηνών κόρη τους, την οποία άφησε δίπλα στο άψυχο σώμα της μάνας της λίγο πριν καλέσει την αστυνομία, “μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της”. Για να επιτύχει το σκηνικό της εισβολής μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κρύψει στο ντεπόζιτο της μηχανής του τις βέρες και το δαχτυλίδι αρραβώνων της Καρολάιν, μόνο για να τα πετάξει μερικές ημέρες μετά στα σκουπίδια.

Το μεσημέρι της 17ης Ιουνίου, ο κατηγορούμενος αποφάσισε ότι το “παιχνίδι” είχε τελειώσει εις βάρος του, παρά τις προσδοκίες τους, και κατέθεσε στους αστυνομικούς όλες τις κινήσεις του που ακολούθησαν της δολοφονίας της Καρολάιν. Όπως ισχυρίστηκε, “σκέφτηκα να εξαφανίσω το σώμα της, αλλά κάτι τέτοιο αδύνατο να κάνω. Μόνο που την κοίταζα, έκλαιγα”. Κι έτσι κατέληξε στο σενάριο της ληστείας: “Το επόμενο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να πω ότι κάποιος άλλος το έκανε. Θα έλεγα στην αστυνομία ότι μπήκαν χρήστες μέσα στο σπίτι. Βρισκόμουν σε πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω”.

Παρά τον πανικό του, είχε τη σκέψη ότι “για να φανεί πιο αληθοφανές και να πιστέψουν ότι μπήκαν αδίστακτοι ληστές”, θα έπρεπε να κάνει κακό στο κουτάβι που είχε το ζευγάρι, μαζί με ακόμη τέσσερις γάτες. Η βεβαιότητα του ότι κανένας δεν θα πίστευε ότι ο ίδιος θα μπορούσε να βλάψει το σκύλο, τον ώθησε στο να προχωρήσει. “Με πόνο καρδιάς κρέμασα το λουρί του σκύλου στα κάγκελα της σκάλας” είπε.

Κενά μνήμης

Αξιοσημείωτο είναι πάντως, ότι κατά την περιγραφή, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμόταν με χρονολογική σειρά τις ενέργειες που έκανε, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν καθόλου πώς κατόρθωσε να αφαιρέσει το κούφωμα του πίσω παραθύρου, ώστε να φανεί ότι αυτή ήταν η είσοδος των τριών ληστών στο σπίτι.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν θυμάμαι με χρονολογική σειρά τί έκανα μετά. Κάποια στιγμή όμως, ανέβηκα στην κρεβατοκάμαρα, άνοιξα τα συρτάρια, κοίταξα τα πράγματα που είχαν μέσα, για να φανεί ότι μέσα στο δωμάτιο είχαν μπει ληστές. Επίσης, κάποια στιγμή, κατέβηκα στο υπόγειο και παραβίασα το παράθυρο που υπήρχε εκεί για να φανεί ότι από εκεί είχαν μπει οι ληστές. Μη ρωτάτε πως ακριβώς το έκανα, δεν θυμάμαι, θυμάμαι όμως ότι κάποια στιγμή ξεβίδωσα κάποιες βίδες, βγήκε το παράθυρο και το ακούμπησα στο πάτωμα”.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ανέβηκε στο σαλόνι, ανακάτεψε και εκεί τα πράγματα που είχε, για να φαίνεται ότι είχαν ψάξει και εκεί ληστές.

Έκρυψε τα κοσμήματα

“Το μόνο αξίας που υπήρχε στο σπίτι, ήταν οι δύο βέρες μας και το δαχτυλίδι αρραβώνων της Καρολάιν. Αυτά τα πήρα και τα έβαλα σε μία μικρή νάιλον σακούλα και τα πέταξα μέσα στο ντεπόζιτο της μηχανής που είχα στο γκαράζ. Λεφτά μέσα στο σπίτι δεν υπήρχαν. Τις επόμενες μέρες, έβγαλα τα κοσμήματα από το ντεπόζιτο και τα πέταξα σε έναν κάδο απορριμμάτων” κατέθεσε και πρόσθεσε πως ουδέποτε υπήρχαν τα χρήματα, που ψευδώς είπε στις αρχές ότι έκλεψαν οι ληστές.

“Ακόμα, άνοιξα ένα παιχνίδι Μονόπολυ για να πω ότι εκεί είχαμε 9.500 ευρώ, και τα οποία πήραν ληστές. Όλα αυτά που σας περιγράφω τα έκανα φορώντας ένα ζευγάρι γάντια που είχα για τη μηχανή. Τα γάντια αυτά μόλις τελείωσα, τα έβαλα στο γκαράζ”, εξήγησε.

Σύμφωνα με την κατάθεση του, εκείνος ήταν που ξήλωσε την κάμερα ασφαλείας που είχαν στο σαλόνι ενώ έβγαλε από μέσα και την κάρτα μνήμης, για να εξασφαλίσει το αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε, “την κάρτα την έκοψα με ένα ψαλίδι αν θυμάμαι καλά και την πέταξα την λεκάνη της τουαλέτας”.

Τελευταία πράξη στο σκηνικό της ληστείας ήταν να δέσει τον εαυτό του, για να φανεί κι αυτός ως θύμα. “Πήρα ένα σπάγκο που είχα στην κουζίνα, αν θυμάμαι καλά και μια ταινία και ανέβηκα στην κρεβατοκάμαρα. Ξεκίνησα να δένω την ταινία στα μάτια και στο στόμα μου. Στη συνέχεια με το σπάγκο έδωσα τα πόδια μου, τα χέρια μου μαζί με τα πόδια μου και όλο αυτό το έδεσα στις τάβλες του κρεβατιού. Πριν δεθώ, πήρα τη μικρή από τον καναπέ που κοιμόταν και την έβαλα στο κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας, δίπλα από την Καρολάιν. Η μικρή κοιμόταν” ισχυρίστηκε.

Δεμένος πλέον, πήρε το κινητό του τηλέφωνο που είχε τοποθετήσει δίπλα του και ξεκίνησε να προσπαθεί να καλέσει το 100. Τόσο από τον ίδιο όσο και από το διαβιβαστικό προκύπτει ότι έκανε αρκετές προσπάθειες για να καταφέρει να πληκτρολογήσει τα τρία νούμερα, ενώ αφού ζήτησε βοήθεια, κατόρθωσε να καλέσει και τη γειτόνισσα του για να καλέσει πάλι βοήθεια. “Η αστυνομία ήρθε σχετικά γρήγορα και μόλις ανέβηκαν στην κρεβατοκάμαρα, με έλυσαν και τους είπα όλα αυτά που είπα και σε εσάς στην πρώτη μου κατάθεση” κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα