Σάλος στη Μαγνησία: Γονείς απειλούν διευθυντή σχολείου που δέχτηκε προσφυγόπουλα

Σάλος στη Μαγνησία: Γονείς απειλούν διευθυντή σχολείου που δέχτηκε προσφυγόπουλα
Προαύλιο σχολείου MotionTeam

"Όλα τα παιδιά αγκάλιασαν τα προσφυγόπουλα και βλέπουμε τους γονείς, δύο-τρεις είναι, να δημιουργούν προβλήματα, και να παρασέρνουν και τους άλλους", δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 o προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Σάλος έχει προκληθεί στη Μαγνησία από την κίνηση ορισμένων γονιών να απειλήσουν διευθυντή γυμνασίου της Ιωλκού, ο οποίος δέχτηκε προσφυγόπουλα στο σχολείο του.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης κατήγγειλε το περιστατικό στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, δηλώνοντας στην εκπομπή Διαδρομές στην Ενημέρωση με τον Γιώργο Βούλγαρη στους News 24/7 στους 88,6: “Είχαμε έναν γονέα, ο οποίος έγραψε κάποια λόγια, τα οποία θεωρούμε και νομίζω ότι είναι απειλή για τον διευθυντή. Ένας διευθυντή, ο οποίος απλά έκανε τη δουλειά του. Έγραψε οκτώ προσφυγόπουλα, τα υποδέχτηκε σύμφωνα με μία δική μου απόφαση, η οποία στηρίχτηκε στη νομοθεσία βέβαια. Την ίδια μέρα και ενώ τα προσφυγόπουλα δεν ήρθαν σε επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά, έγραψε ότι ήδη ενοχλούν τα κορίτσια μας τα προσφυγόπουλα και τρέξε να κρυφτείς διευθυντή”.

Και συνέχισε: “Δεν μπορώ εγώ να επιτρέψω να τον απειλούν τη στιγμή που εφαρμόζει τη νομοθεσία και υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο. Υπηρετεί τον ανθρωπισμό. Γι’ αυτό το λόγο δύο εκπρόσωποί μου επισκέφτηκαν τον εισαγγελέα και τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Μιλάμε για οκτώ παιδάκια, τα οποία μπήκαν μέσα στην τάξη, έχουν μια εβδομάδα και τώρα, έχουν γίνει φίλοι με όλα τα παιδιά, τα ελληνόπουλα τα βοηθάνε, δεν ξέρουν τη γλώσσα μας τόσο όσο θα έπρεπε για να παρακολουθήσουν όλα τα μαθήματα, παρότι κάνουν εντατικά ελληνικά. Η μητρόπολη σιτίζει τα παιδιά και ήδη έχουν ενταχθεί ακόμα και στις θεατρικές ομάδες.

Είναι παιδιά όπως και τα δικά μας, του ίδιου Θεού. Όλα τα παιδιά αγκάλιασαν τα προσφυγόπουλα και βλέπουμε τους γονείς τώρα, 2-3 είναι να δημιουργούν κάποια προβλήματα, παρασύρουν και τους άλλους. Εκείνο που έχουν να κάνουν αυτοί οι γονείς είναι να ρωτήσουν τα δικά τους τα παιδιά αν θέλουν τα προσφυγόπουλα στο διπλανό θρανίο. Θα τους πούμε ‘ναι τα θέλουμε’ γιατί έχουμε να πάρουμε πολλά απ’ αυτά και πρώτα απ’ όλα έχουμε να πάρουμε αγάπη, παιδεία και να δώσουμε αγάπη και παιδεία”.

“Μίλησα με αυτούς τους γονείς. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν παρασυρθεί από κάποιες φωνές”, είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαβελίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα