Γρεβενά: Αναφορά στον Εισαγγελέα για κρούσμα σε προσφυγική δομή στην Σαμαρίνα

Πρόσφυγες στη Συρία
Πρόσφυγες στη Συρία AP

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης προσέφυγε στην Εισαγγελία διότι εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε οικογένεια προσφύγων που επέστρεψε στη Σαμαρίνα.

Στην Εισαγγελία των Γρεβενών προσέφυγε ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Δασταμάνης υποβάλλοντας καταγγελία για την μετακίνηση οικογένειας προσφύγων από δομή της Σαμαρίνας Γρεβενών σε δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα Βοιωτίας, η οποία τελεί σε καθεστώς καραντίνας λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Δασταμάνης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ τόνισε ότι η οικογένεια για άγνωστο λόγο επέστρεψε στα Γρεβενά και από έλεγχο που έγινε στο τοπικό Νοσοκομείο βρέθηκε ότι ένα μέλος της, μια γυναίκα, ήταν θετική στην Covid- 19, αλλά ασυμπτωματική. Τα δείγματα των υπολοίπων μελών της οικογένειας ήταν αρνητικά.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών αναρωτήθηκε ποιος αποφάσισε και για ποιόν λόγο την μετακίνηση της οικογένειας σε δομή που βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας ενώ εξέφρασε τις απορίες του για το εάν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο καθώς τα μέλη της τόσο προς την Ριτσώνα όσο και εν συνεχεία στα Γρεβενά, έγινε με λεωφορεία της γραμμής. Παράλληλα εξέφρασε την αγωνία του για το εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας στην ξενοδοχειακή μονάδα της Σαμαρίνας όπου διαμένει η ασθενής και εάν ο ΕΟΔΥ, μετά από αυτό το γεγονός, θα προχωρήσει σε ελέγχους.

Τέλος, ο δήμαρχος Γρεβενών ζήτησε επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό από τους αρμόδιους φορείς της Δομής Γρεβενών γιατί όπως ανέφερε «εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής εν μέσω πανδημίας».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Μεταναστευτικό
SHARE: