ΓΣΕΕ: Στις 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα το Συνέδριο – Τι λέει το ΠΑΜΕ

Από τη Ρόδο όπου τελικά δεν έγινε το συνέδριο.
Από τη Ρόδο όπου τελικά δεν έγινε το συνέδριο. EUROKINISSI

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΓΣΕΕ για την εκλογή νέας διοίκησης. Για "μοίρασμα κουκιών που θα τους κρατήσει αγκιστρωμένους στις καρέκλες τους", κάνει λόγο το ΠΑΜΕ.

Για την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, μετά από δύο προσπάθειες σε Ρόδο και Καλαμάτα που έπεσαν στο κενό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία “εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση για την πραγματοποίηση συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την εκλογή οργάνων διοίκησης εντός έξι μηνών (λήξη 15/4/2020), η Ολομέλεια της διοίκησης αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση την πραγματοποίησή του την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα”.

 Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι οργανωτικές και οι λειτουργικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι προηγούμενες δύο προσπάθειες της ΓΣΕΕ για τη διεξαγωγή Συνέδριο απέτυχαν και επισκιάστηκαν από επεισόδια και αλληλοκατηγορίες μεταξύ συνέδρων και μελών του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του, μετά την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για το Συνέδριο, το ΠΑΜΕ, μέλη του οποίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση του πρωί έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ, αναφέρει οτι “Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αποφάσισε ότι δεν θα γίνει Συνέδριο!”

Όλη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συγκάλεσε σήμερα την ολομέλεια της Διοίκησης, με μοναδικό σκοπό να νομιμοποιήσει το στήσιμο μιας κάλπης και το μοίρασμα των «κουκιών» που θα τους κρατήσει αγκιστρωμένους στις καρέκλες τους.

Με μια προειλημμένη απόφαση, η ηγετική ομάδα (Παναγόπουλος, Κιουτσούκης, Καραγεωργόπουλος, Βασιλόπουλος) και η πλειοψηφία της Διοίκησης επιδιώκουν να στήσουν ένα Συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες, μιας μέρας, στις 25 Φλεβάρη.

Δηλαδή, αποφάσισαν να μη γίνει Συνέδριο!

Στην ουσία θέλουν να κρυφτούν από τους εργαζόμενους, να «οχυρωθούν» σε ένα χώρο με μπράβους και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να στήσουν μια κάλπη, από την οποία θα περάσουν «αντιπρόσωποι» – κανένας δεν ξέρει ποιοι – χωρίς καμιά διαδικασία ελέγχου και νομιμοποίησης, εργοδότες και νόθοι, έτσι ώστε να συντηρηθεί ο βρώμικος μηχανισμός τους, για να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εργοδοσία και κυβέρνηση, υπονομεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Αυτό δεν είναι Συνέδριο, δεν είναι διαδικασία συνδικαλιστικής οργάνωσης!

Δεν θέλουν, όμως, πραγματικές, ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, όπου οι εργαζόμενοι συζητούν και αποφασίζουν, γι αυτό, εξάλλου, με ομοθυμία αμφισβήτησαν το Συνέδριο του ΕΚΑ.

Επιπλέον, με θράσος που ξεχειλίζει, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν τους απασχολεί κανένα εργατικό πρόβλημα. Αγνόησαν επιδεικτικά, για άλλη μια φορά, τις αποφάσεις δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ.

Ασφαλώς και δεν μας εκπλήσσουν! Η απεργοσπαστική και υπονομευτική ανακοίνωση που δημοσίευσαν πριν λίγες μέρες τα λέει όλα! Όπως τα λέει όλα και η αμφισβήτησή τους στο δικαίωμα των εργατικών συνεδρίων να πετούν από τις γραμμές τους εργοδότες και νόθους.

Δήλωσαν ότι το μόνο που αναγνωρίζουν είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων! Αυτή είναι η ηγετική ομάδα, που οι εργαζόμενοι δικαίως χαρακτήρισαν συνδικαλιστική μαφία, και όλοι όσοι σέρνονται πίσω από αυτήν και τη στηρίζουν με διάφορους τρόπους.

Είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Οι μόνοι που χαίρονται με την παρουσία και την ηγεμονία τους στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι η μεγαλοεργοδοσία και η εκάστοτε κυβέρνηση!

Λογαριάζουν, όμως, όλοι τους χωρίς τον «ξενοδόχο»! Η εργατική τάξη με τα συνδικάτα της θα μπαίνει εμπόδιο στα βρώμικα σχέδιά τους, μέχρι να τους πετάξει από το σβέρκο της! Όλοι και όλες στην απεργία στις 18 Φλεβάρη!

Όλοι και όλες στη μάχη για συνδικάτα πραγματικά στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών, των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους! Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για συνέδριο – fast track!

Κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοιες διαδικασίες!.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΓΣΕΕ
SHARE: