Γυμναστήρια: Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα – Οι εξαιρέσεις

Γυμναστήρια: Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα – Οι εξαιρέσεις
Shutterstock

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τα γυμναστήρια, με τη μάσκα να είναι απαραίτητη. Ποιοι δεν είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν.

Διευκρινίσεις για το ποιοι θα πρέπει να φορούν μάσκα στα γυμναστήρια και ποιοι μπορούν να ασκούνται χωρίς αυτή έδωσε το βράδυ της Παρασκευής (28/05) το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι γυμναστήρια θα ανοίξουν ξανά την Δευτέρα 31 Μαΐου.

Βάσει της ανακοίνωσης ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Η εισήγηση της επιτροπής φέρεται να ήταν για διπλή μάσκα και για τους εργαζόμενους στα γυμναστήρια, αλλά και για τους αθλούμενους. Οι σχετικές πληροφορίες όμως προκάλεσαν αντιδράσεις και επαγγελματιών του κλάδου και όσων ασκούνται, καθώς άθληση έστω και με απλή μάσκα είναι πρακτικά αδύνατη. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι πέρυσι οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια δεν φορούσαν μάσκα, η οποία όμως ήταν υποχρεωτική για το προσωπικό. 

Βέβαιον είναι ότι οι εργαζόμενοι και στα γυμναστήρια θα υποχρεούνται σε self test, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαιτείται και για τους αθλούμενους. Ενώ τα γυμναστήρια αναμένεται να λειτουργήσουν με πολλά από τα μέτρα που είχαν ισχύσει πέρυσι, όπως περιορισμένος αριθμός πελατών και συγκεκριμένα ένας αθλούμενος ανά 10 τμ, κλειστός κλιματισμός και ανοιχτά παράθυρα, όχι χρήση αποδυτηρίων και ντουζ, κάλυψη οργάνων με πετσέτες και εφαρμογή αντισηπτικού πριν από κάθε χρήση, κλπ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα