Η ‘αμαρτωλή’ σημείωση σε προκήρυξη διαγωνισμού που εκθέτει το Δήμο Περιστερίου

Η ‘αμαρτωλή’ σημείωση σε προκήρυξη διαγωνισμού που εκθέτει το Δήμο Περιστερίου
Eurokinissi

«Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το» είναι το μήνυμα εντός του κειμένου σε διαγωνισμό του δήμου που υπονοεί "φωτογραφική" προκήρυξη που να ευνοεί συγκεκριμένους προμηθευτές

Διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών ανάρτησε ο Δήμος Περιστερίου στη “Διάυγεια”, χωρίς ωστόσο να ελέγξει προσεκτικά το περιεχόμενο του κειμένου. Ο διαγωνισμός σύμφωνα με τον οποίο θα επιλέγονταν οι προμηθευτές του Δήμου, περιελάμβανε ένα “ύποπτο” ραβασάκι, που ο δαίμονας του τυπογραφείου, άφησε μέσα στο κείμενο. Πιο συγκεκριμένα, στην παράγραφό 9 του διαγωνισμού, έχει μείνει εντός παρενθέσεως η εξής φράση: “Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το”.

 

Τα λόγια περιττεύουν εν προκειμένω. Δείτε την προκήρυξη:

Τι απαντά ο Δήμος Περιστερίου

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει: “Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν “καμπάνες”. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου”.

Στο έγγραφο ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια, με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου συμβάσεων τριών τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών. Το κείμενο διακόπτεται από αναφορά εντός παρενθέσεως που αναφέρει: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου από μέσα μαζικής ενημέρωσης, η προκήρυξη κατέβηκε προσωρινά από τη “Διαύγεια” προκειμένου να διορθωθεί στο επίμαχο σημείο.

Αντιδράσεις και από Παχατουρίδη

Απάντηση του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, για την προκήρυξη του δήμου που περιέχει φράση που παραπέμπει σε “φωτογραφικό” διαγωνισμό

«Το κείμενο που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” με γεμίζει οργή και αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, για την προκήρυξη του δήμου που περιέχει φράση που παραπέμπει σε “φωτογραφικούς” όρους διαγωνισμού.

Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Παχατουρίδης σημειώνει:

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν “καμπάνες”. Χρόνια τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές χιλιάδες αναρτήσεις στη “Διαύγεια” για προμήθειες και έργα, με απόλυτη διαφάνεια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού δήμου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα