Ιερείς στο “αντάρτικο” αδιαφορώντας για τον κορονοϊό και τη δημόσια υγεία

Ιερείς στο “αντάρτικο” αδιαφορώντας για τον κορονοϊό και τη δημόσια υγεία
Θεία κοινωνία μετάληψη Eurokinissi

Προβληματισμός επικρατεί για το τι θα ακολουθήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα, μετά τα περιστατικά μετάληψης, κατά παράβαση των μέτρων περιορισμού σε δυο εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Παρά το ότι έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα για τέλεση της Θείας Λειτουργίας κεκλεισμένων των θυρών, ιερείς σε Κουκάκι και Κέρκυρα, προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, αδιαφορώντας για τον κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι ενέργειες είναι προφανώς αντίθετες και με τη στάση που κρατά η Ιερά Σύνοδος, με συγκεκριμένες και σαφείς αποφάσεις και φυσικά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τα δύο περιστατικά έχουν προβληματίσει τις αρχές για το τι θα ακολουθήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα και κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ ο κίνδυνος συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες, με τα παραθυράκια που αφήνουν τα SMS, είναι υπαρκτός.

Οι αρχές σχεδιάζουν άμεσες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί για να αποφευχθεί η δημιουργία υγειονομικών βομβών, την ώρα που η Ελλάδα έχει καταφέρει με μεγάλο κόπο να παραμείνει στο “καλό σενάριο” στη μάχη με τον κορονοϊό.

Τα περιστατικά της Κυριακής, προκάλεσαν την οργή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Αυτά που συνέβησαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την ζωή πολιτών και την δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”, είπε χαρακτηριστικά.

Για τα κυριακάτικα (12/04) περιστατικά, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα