Ηλιούπολη: Ένοχος για την περίπτωση της 19χρονης ο αστυνομικός – Αθώος για την δεύτερη καταγγέλλουσα

Ηλιούπολη: Ένοχος για την περίπτωση της 19χρονης ο αστυνομικός – Αθώος για την δεύτερη καταγγέλλουσα
Συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο την ημέρα της απόφασης για την υπόθεση τράφικινγκ της Ηλιούπολης sooc

Πανδαιμόνιο στη δικαστική αίθουσα μετά την αθώωση του αστυνομικού για την περίπτωση της δεύτερης καταγγέλλουσας στην υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη. Διακοπή, ΜΑΤ και ξύλο, με τον κατηγορούμενο να κρίνεται ένοχος στη συνέχεια για την 19χρονη.

Ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή αναφορικά με την 19χρονη κρίθηκε την Παρασκευή (23/12) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο αστυνομικός που ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη. Καταδικαστική ήταν η απόφαση και για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ΄εξακολούθηση και για οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση. Στον αντίποδα, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε αθώος.

Για την περίπτωση της δεύτερης καταγγέλλουσας κρίθηκε αθώος για εμπορία ανθρώπων.

Αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της 19χρονης εκτός για την κατηγορία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ένοχος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος με ψήφους 5-2.

Κατά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης για τον αστυνομικό, που προηγήθηκε αυτή της ενοχής, επικράτησε πανδαιμόνιο στη δικαστική αίθουσα, με το κοινό να φωνάζει “ντροπή σας σκουπίδια”. Η διαδικασία διακόπηκε και υπήρξε ένταση με ΜΑΤ να μπαίνουν στον χώρο και να βγάζουν με τη βία έξω το εξαγριωμένο κοινό.

Μετά από διακοπή η έδρα επανήλθε και συνεχίστηκε η διαδικασία, με την ανακοίνωση της καταδίκης του αστυνομικού για την περίπτωση της 19χρονης.

Διακοπή και ελαφρυντικά ζήτησε η υπεράσπιση του αστυνομικού

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των αποφάσεων, οι συνήγοροι υπεράσπισης του αστυνομικού ζήτησαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου να διακόψει τη διαδικασία, η οποία αφορά την επιβολή των ποινών, και να συνεχιστεί στις 8 ή 9 Ιανουαρίου.

“Το δικαστήριο δεν σεβάστηκε το τεκμήριο αθωώτητας. Η απόφαση είναι προϊόν χειραγώγησης. Η προεδρεύουσα δεν άσκησε την αστυνόμευση της αίθουσας” ανέφεραν οι κ. Γκαβέλος και Πανταζή. Ο κ. Γκαβέλος μάλιστα σημείωσε ότι ρόλο στην απόφαση έπαιξαν οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Η υπεράσπιση του αστυνομικού ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα