Ιωαννίδη: Συγχαρητήρια στην Ξένη Δημητρίου για την αποφυλάκιση της καθαρίστριας

Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια
Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια TVSTAR.GR

Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών και δικηγόρος μίλησε στον News 24/7 για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη Ελλάδα και τις μορφές βίας, τις οποίες υφίσταται.

Συγχαρητήρια στην (εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) κα. Ξένη Δημητρίου «για την παρέμβασή της στην υπόθεση της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο» έδωσε μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Σκληρό Ροκ Χ 2 " με την Έλλη Τριανταφύλλου η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών και δικηγόρος, Μίκα Ιωαννίδη.

Σε σχέση με τη βία κατά των γυναικών είπε ότι η Ελλάδα έχει οπισθοχωρήσει τα τελευταία χρόνια καθώς τα θύματα αυξάνονται παρότι -όπως δήλωσε- το νομικό οπλοστάσιο της χώρας είναι πλέον αρκετά καλό.

Αναφέρθηκε επίσης στις γυναίκες πρόσφυγες που είναι θύματα ανεξέλεγκτης βίας, κακοποίηση, βιασμοί, παράνομη διακίνηση, πορνεία. Τόνισε τη σημασία της πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου και μίλησε για τις γυναίκες που διστάζουν να καταγγείλουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί, σκεπτόμενες τις χρονοβόρες διαδικασίες, τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση αλλά και τον φόβο του εξευτελισμού. Υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ανεργία των γυναικών σε σύγκριση με αυτή των ανδρών είναι διπλάσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καθαρίστρια: Δεν άγγιξα την καρδιά των δικαστών, με έσωσε ο κόσμος

Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια

Ξέσπασε η κόρη της καθαρίστριας: "Ό,τι είμαστε αυτή τη στιγμή το οφείλουμε στην μαμά μας"

SHARE: