Ιωνίδειος σχολή: Η “δράκα αλητών” καταγγέλλεται από ανώνυμους χωρίς στοιχεία

Ιωνίδειος σχολή: Η “δράκα αλητών” καταγγέλλεται από ανώνυμους χωρίς στοιχεία
Σύνθημα από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα Eurokinissi

Η Εισαγγελία Πειραιά επιμένει να μην θέτει στο αρχείο την υπόθεση των καταγγελιών εναντίον μαθητών και γονέων στην Ιωνίδειο σχολή ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο.

Ακόμα μία μέρα πέρασε και η δυσώδης υπόθεση με τις κλητεύσεις γονέων και μαθητών να καταθέσουν ανωμοτί για την κατάληψη της Ιωνιδείου σχολής δεν τέθηκε στο αρχείο. Τουναντίον, οι αρχές φροντίζουν να τη διατηρούν ανοιχτή και να δημιουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο τεράστιο εκνευρισμό σε μαθητές και γονείς στο πιο κρίμο κομμάτι της εφετινής σχολικής σεζόν.

Στο ρεπορτάζ μας την Τρίτη αποκαλύψαμε ότι η Εισαγγελία του Πειραιά έχει σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση και ότι έχει “στοχεύσει” τους δύο μαθητές που είχαν μιλήσει οn camera στο αναλυτικό ρεπορτάζ του NEWS 24/7 που δημοσιεύτηκε τον περσινό Οκτώβρη.

Την Τετάρτη παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ένας εκ των γονιών για τον οποίο υπάρχει κλήτευση και έλαβε προθεσμία να καταθέσει αναλυτικό γραπτό υπόμνημα εντός μίας εβδομάδας.

Οι καταγγέλλοντες παραμένουν ανώνυμοι. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι για τη διατήρηση της ανωνυμία τους επικαλούνται το φόβο της στοχοποίησης των παιδιών τους την ίδια ώρα που οι ίδιοι στοχοποίησαν δύο παιδιά δίνοντας ακόμα και τις φωτογραφίες τους με screenshot που έκαναν από τη συνέντευξή τους!

Χρησιμοποιούν επίσης απαξιωτικές εκφράσεις για να χαρακτηρίσουν τα δύο παιδιά. “Αλήτες” είναι ο πρώτος χαρακτηρισμός, “δράκα αλητών” ο δεύτερος. Χωρίς να υπάρχουν στοιχεία όπως βεβαιώνουν μία σειρά από πηγές στο NEWS 24/7 αλλά και χωρίς να έχει καταληφθεί ποτέ το κτίριο.

Από την πρώτη ημέρα ο Λυκειάρχης πήρε την πρωτοβουλία και έσπασε το λουκέτο που είχε τοποθετήσει η επιτροπή κατάληψης-χωρίς μάλιστα να βιαιοπραγήσει κανείς εναντίον του, είτε λεκτικά είτε σωματικά- όπως άλλωστε κατέθεσε γραπτώς και ο ίδιος.

Την ίδια ώρα επιφανείς απόφοιτοι της Ιωνιδείου σχολής (ίσως το καλύτερο και ιστορικότερο σχολείο του Πειραιά) συγκεντρώνουν υπογραφές για να εναντιωθούν στις μεθοδεύσεις εναντίον των δύο μαθητών αλλά και γονέων οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν υποστηρίξουν τη διεκδίκηση των παιδιών τους.

Ολα αυτά την ώρα που το σχολείο υπολειτουργεί λόγω κρουσμάτων Covid-19 και την ώρα που οι μαθητές και οι κοινότητα της σχολικής μονάδας θρηνεί την απώλεια καθηγήτριας από το φονικό ιό.

Αλήθεια, τι λέει άραγε για όλα αυτά ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος τυγχάνει και απόφοιτος της Ιωνιδείου σχολής;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα