Ιωνίδειος σχολή: “Οι καταληψίες είχαν στόχο το διευθυντή γιατί είναι επιλογή Κεραμέως”

Ιωνίδειος σχολή: “Οι καταληψίες είχαν στόχο το διευθυντή γιατί είναι επιλογή Κεραμέως”
H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Στη δικογραφία για την υπόθεση της κατάληψης της Ιωνιδείου σχολής οι καταγγέλλοντες (ανώνυμοι) γονείς ισχυρίζονται ότι οι μαθητές-οργανωτές ήθελαν να πλήξουν το λυκειάρχη επειδή αυτός ήταν προσωπική επιλογή της Νίκης Κεραμέως!

Οσο ερευνούμε την υπόθεση των καταγγελιών ανώνυμων γονέων κατά μαθητών και άλλων γονέων των οποίων τα παιδιά φοιτούν στην Ιωνίδειο σχολή του Πειραιά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η σοβαρότητά της δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί.

Οι δύο μαθητές, μία κοπέλα της Γ’ Λυκείου και ένα αγόρι της Α’ Λυκείου (οι οποίοι, κατά…διαβολική σύμπτωση είχαν δώσει συνέντευξη στο NEWS 24/7 για την κατάληψη στο σχολείο τους τον περσινό Σεπτέμβρη) καταγγέλλονται από τους ανώνυμους γονείς ως ενορχηστρωτές των κινητοποιήσεων στο σχολείο. Για την υπόθεση, ως γνωστόν, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά άνοιξε δικογραφία και μ’αυτό ως δεδομένο τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς-μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κλήθηκαν στο τμήμα “διά υπόθεσίν των”.

Η δικογραφία πάντως κρύβει “διαμάντια”. “Διαμάντια” μεγάλης αξίας που δίνουν νέες διαστάσεις και ενισχύουν τα ερωτηματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7 που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, στην καταγγελία των ανώνυμων γονέων (την πρώτη από τις τρεις) αναφέρεται ως λόγος της δράσης των μαθητών και των γονέων τους η πρόθεση να πληγεί ο λυκειάρχης ο οποίος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, “είναι προσωπική επιλογή της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως”.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής: (στόχος ήταν) “να εξυπηρετηθούν μικροκομματικά συμφέροντα και να πληγεί ο νέος λυκειάρχης (Κος Μηνάουγλου) ο οποίος είναι φιλόλογος, κάτοχος διδακτορικού στην Ιστορία, επειδή είναι προσωπική επιλογή της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως”.

Από εδώ προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα: Η κα Κεραμέως διορίζει, όπως ισχυρίζονται οι γονείς, η ίδια, προσωπικά τους διευθυντές των δημόσιων σχολείων; Πως ξέρουν οι γονείς ότι ο κ. Μηνάουγλου αποτελεί προσωπική επιλογή της Υπουργού; Και πως, τέλος πάντων, στοιχειοθετείται ότι οι δύο μαθητές οργάνωσαν την κατάληψη (η οποία στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ) για να πλήξουν το κύρος του λυκειάρχη τους και κατά συνέπεια της κας Κεραμέως; Με ποιο δικαίωμα, σε τελική ανάλυση, επιχειρούν να μπλέξουν τα παιδιά σ’ ένα μικροπολιτικό παιχνίδι;

Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι ο ίδιος ο λυκειάρχης, ο κ. Μηνάογλου, έχει διαψεύσει με την επίσημη (και γραπτή) κατάθεσή του στις αρχές ότι υπήρξε λεκτική ή σωματική βία εις βάρος του από μαθητές ή γονείς κάτι που επίσης αναφέρεται, ως κατηγορία, στην καταγγελία.

Οπως, τέλος, έχουμε τονίσει και στα προηγούμενα ρεπορτάζ, οι ανώνυμοι καταγγέλλοντες χρησιμοποιούν χυδαίες εκφράσεις για τους δύο μαθητές οι οποίοι στοχοποιούνται βάναυσα. Σε σημείο της δικογραφίας οι γονείς αναρωτιούνται “από πότε μιά μικρή ομάδα αλητών που εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα του μαθητή μπορούν να παραμονομούν συνεχώς και να μην επιλαμβάνεται κανείς επ’ αυτού;”.

Και επίσης σε άλλο σημείο: “δεν μπορεί μία περιθωριακή ομάδα αλητών βασανίζοντας τους υπόλοιπους των εκατοντάδων μαθητών, των οικογένειών τους και των καθηγητών τους καθιστώντας τους όλους όμηρους των παράνομων πράξεών τους”.

Αλήθεια, γιατί τόσο μίσος για δύο μαθητές;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα