Ιρανή μετανάστρια καταγγέλλει βιασμό από 18χρονο Αφγανό στο hot spot της Χίου

Refugees and migrants shout slogans during a protest by refugees and migrants demanding the opening of the Greek - FYROM border near the village of Idomeni, Greece on March 27, 2016.
Refugees and migrants shout slogans during a protest by refugees and migrants demanding the opening of the Greek - FYROM border near the village of Idomeni, Greece on March 27, 2016. SOOC

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό σχηματίστηκε μετά από καταγγελία 45χρονης Ιρανής, που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού από 18χρονο Αφγανό

Από 45χρονη Ιρανή μετανάστρια η οποία διαμένει στο hot spot στο Χαλκειός της Χίου, καταγγέλθηκε βιασμός από 18χρονο Αφγανό. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό.

Το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, 28χρονος μετανάστης από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβασθεί σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Την Τετάρτη συνελήφθησαν ακόμη, στο Βαθύ της Σάμου, Σύριες ηλικίας 25 και 37 ετών, διότι όπως διακριβώθηκε, είχαν παραβιάσει περιορισμούς, που τους είχαν επιβληθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, αναφορικά με την υποχρέωση παραμονής τους στο νησί της Κω και τη μη απομάκρυνσή τους από αυτό.

Ας σημειωθεί ότι πλέον, η Αστυνομία ακολουθεί την πρακτική της απέλασης, σε όσους πρόσφυγες ή μετανάστες διαπιστώνεται πως επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Εφόσον καταδικασθούν από τα δικαστήρια και ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής, οδηγούνται άμεσα σε προαναχωρησιακό κέντρο στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να απελαθούν άμεσα εντός των επόμενων ημερών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μουζάλας: 'Δίκαιες' οι επιτροπές ασύλου με συμμετοχή δικαστικών

Κομισιόν: Πρόοδος στο σύστημα ασύλου στην Ελλάδα, αλλά μένουν να γίνουν πολλά

SHARE:

24Media Network