Ήρθε το Άγιο Φως χωρίς τιμές αρχηγού Κράτους

Ήρθε το Άγιο Φως χωρίς τιμές αρχηγού Κράτους
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε στη χώρα το Άγιο Φως, χωρίς να του αποδοθούν οι τιμές αρχηγού Κράτους.

Χωρίς τιμές Αρχηγού κράτους έφτασε το Άγιο φως στην Αθήνα το Μεγάλο Σάββατο.

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των Ισραηλινών λόγω πανδημίας, ο υφυπουργός αποδήμου ελληνισμού Κώστας Βλάσης συνοδευόμενος από τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, πέταξαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ και από εκεί στα Ιεροσόλυμα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου για να μεταφέρουν το Άγιο Φως και μαζί και το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Το Άγιο Φως έφτασε στην Αθήνα μετά τις 18.00 το απόγευμα, 3 μόλις ώρες πριν την Ανάσταση η οποία επισπεύθηκε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Το Άγιο Φως σε Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Κω, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο μεταφέρει με ευλάβεια η SKY express, τιμώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

Τα μέτρα στις εκκλησίες

Υπενθυμίζεται οτι στις εκκλησίες συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα