Ιστορικά λεωφορεία και τρόλεϊ στους δρόμους του Πειραιά

Ιστορικά λεωφορεία και τρόλεϊ στους δρόμους του Πειραιά

Το "δρομολόγιο της νοσταλγίας" έκαναν ιστορικά λεωφορεία και τρόλεϊ στους δρόμους του Πειραιά. Όσοι επιβιβάστηκαν σε αυτά "ταξίδεψαν" στο παρελθόν και σε περασμένες εποχές.

Μια ευκαιρία να "ταξιδέψουν" στο παρελθόν είχαν όσοι επιβιβάστηκαν στο πορτοκαλί τρόλεϊ και το μπλε λεωφορείο με προορισμό την Καστέλλα. 

Τα δύο ιστορικά οχήματα ακολούθησαν τη διαδρομή που κάνουν τα σημερινά μέσα μεταφοράς με θέα το γαλάζιο που βρέχει τις ακτές του Πειραιά και με πολλά συναισθήματα. 

Τα τρόλεϊ, βγαλμένα από τη δεκαετία του '40, έφεραν νοσταλγία στους επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και παλιοί οδηγοί των οχημάτων αυτών, με κάποιους εξ αυτών να δηλώνουν: "Μετά από τόσα χρόνια που τα έχουμε δουλέψει, αυτά τα τρόλεϊ μας δημιουργούν μεγάλη νοσταλγία."

Επίσης, στα ιστορικά οχήματα επιβιβάστηκαν άνθρωποι που δεν είχαν προλάβει τις συγκεκριμένες μηχανές, αλλά και μικρά παιδιά που ενθουσιάστηκαν με τα χρώματα και με τη βόλτα.

Το "δρομολόγιο της νοσταλγίας" πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Έρευνας και Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την αδελφότητα των συνταξιούχων των ΗΛΠΑΠ και ΟΣΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
SHARE:

24Media Network