Ηθοποιοί, αθλητές και influencers δίνουν δυναμικό παρών στο κάλεσμα του ΕΚΕΑ

Ηθοποιοί, αθλητές και influencers δίνουν δυναμικό παρών στο κάλεσμα του ΕΚΕΑ

Σημασία δεν έχει ποιος είσαι, τι σου αρέσει ή τι θέλεις. Σημασία έχει τι κάνεις για τους άλλους. Η ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας σε περιμένει.

Μπορεί η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη να έχει οριστεί για την 14η Ιουνίου, η ανάγκη ωστόσο για την επίδειξη αλτρουισμού προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας είναι καθημερινή. Για τον λόγο αυτό και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προχώρησε στη δημοσιοποίηση ενός σποτ, μέσω του οποίου θέλει να υπενθυμίσει ότι μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο μας μπορεί να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Στη νέα καμπάνια του ΕΚΕΑ συμμετέχουν διάσημοι ηθοποιοί, αθλητές και influencers. «Σημασία δεν έχει ποιος είσαι, τι σου αρέσει ή τι θέλεις. Σημασία έχει τι κάνεις για τους άλλους. Η ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας σε περιμένει. Γίνε μέλος σήμερα! Λευτέρη, Ιωάννα, Γιώργο, Γιώργο, Αντώνη, Βασιλική, Σωτήρη, Μαριάννα, Κώστα, Ντόρα, Γιούλικα, Ελένη, Πυγμαλίωνα σας ευχαριστούμε έναν-έναν ξεχωριστά για το παράδειγμα που δίνετε!» αναφέρει το ΕΚΕΑ.

Δείτε το σποτ:

Το μήνυμα του ΕΚΕΑ δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

  • να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
  • να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
  • να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίματος ανά 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες. Στη χώρα μας η κάλυψη προέρχεται κατά 53% από εθελοντές αιμοδότες και κατά 30% από το συγγενικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα