Κακοκαιρία Μήδεια: Δεκάδες οδηγοί ακινητοποιημένοι στο χιόνι – Διακοπές στην κυκλοφορία

Κακοκαιρία Μήδεια: Δεκάδες οδηγοί ακινητοποιημένοι στο χιόνι – Διακοπές στην κυκλοφορία
Κακοκαιρία Μήδεια- Χιονόπτωση στη Λεωφόρο Συγγρού Eurokinissi

Στον "πάγο" το οδικό δίκτυο εξαιτίας της κακοκαιρίας "Μήδεια" . Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κοντά στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου έχουν ακινητοποιηθεί πολλά οχήματα που δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στο οδικό δίκτυο η κακοκαιρία «Μήδεια» και οι έντονες χιονοπτώσεις που έχουν καλύψει το σύνολο της Αττικής έως τις ακτές. Στην Αττική από νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική έχει ανταποκριθεί σε 85 μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, όταν μέχρι χθες και πανελλαδικά ήταν 127.

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια των πυροσβεστών να βοηθήσουν δεκάδες οδηγούς που έχουν ακινητοποιηθεί κοντά στο Αττικό Νοσοκομείο. Κυρίως πρόκειται για οχήματα που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες και ακινητοποιήθηκαν στην ανηφόρα. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να τα σπρώξουν για να απεγκλωβιστούν από το χιόνι, να ανοίξει ο δρόμος και να μπορέσει να περάσει εκχιονιστικό όχημα.

Πρόσθετα, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί από το πρωί 25 κλήσεις για κοπές δέντρων κυρίως από τα Βορειοανατολικά Προάστια, επί του συνόλου 350 ανάλογων περιστατικών μέχρι χθες και πανελλαδικά.

Νέα ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.00 υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος). Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, με δεδομένη τη σφοδρότατη χιονόπτωση που πλήττει και την Αττική, καθώς και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία προχώρησε σε νέα σύσταση προς τους κατοίκους και τους εργαζομένους σε ολόκληρη την Αττική που πλήττεται από τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Η νέα ανακοίνωση που υπογράφει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει:

«Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες και για το λόγο αυτό απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες.

Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους.

Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο».

Οι διακοπές στην κυκλοφορία στην Αττική

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω χιονοπτώσεων επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”, επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος», στην Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια, στην οδό Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα και στην Επ. Οδό Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.

Πρόσθετα η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην οδό Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας.

Παράλληλα, από το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από το 28 χλμ. έως το 34ο χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Λ. Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το 5ο χλμ. έως το Αλεποχώρι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία στην Λ. Αθηνών έχει διακοπεί από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ έως το ύψος των ΕΛΠΕ στο ρεύμα προς Κόρινθο και από τα ΕΛΠΕ έως τη συμβολή της με την Λ. Κηφισού προς Αθήνα. Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων στο σημείο απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στο σημείο αυτό και η διέλευση οχημάτων χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Προς Ελευσίνα προτείνεται εναλλακτική διαδρομή μέσω Αττικής Οδού.

Για την υπόλοιπη χώρα μπορείτε να βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας που ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα