Κακοκαιρία Μήδεια: Συγκλονίζουν οι κτηνοτρόφοι – Πώς κατάφεραν να επιζήσουν

Κακοκαιρία Μήδεια: Συγκλονίζουν οι κτηνοτρόφοι – Πώς κατάφεραν να επιζήσουν
Κακοκαιρία Μήδεια - Χιόνια στην Κρήτη EUROKINISSI

Οι τρεις κτηνοτρόφοι ανέβηκαν στο βουνό επειδή είχαν ξεμείνει τα ζώα τους στη χιονοθύελλα. Συγκλονίζει η περιγραφή τους για το πώς έμειναν ζωντανοί.

Αισίως ολοκληρώθηκε η περιπέτεια των τριών κτηνοτρόφων που κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» αποκλείστηκαν στα ορεινά του Δήμου Μυλοποτάμου και αγνοούνταν από το βράδυ της Τρίτης, προς ανακούφιση των οικείων τους και των σωστικών δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό τους.

Ο λόγος για τρεις άνδρες, 40, 38 και 37 ετών, οι οποίοι μίλησαν στο zarpanews.gr για την περιπέτειά τους, επισημαίνοντας ότι ανέβηκαν στο βουνό επειδή είχαν ξεμείνει τα ζώα τους στη χιονοθύελλα: «Είχαν αποκλειστεί τα ζώα και πήγαμε να τα δούμε με το τρακτέρ, το οποίο, όμως, αποκλείστηκε και αυτό αφού υπήρχε σε μερικά σημεία μέχρι και δύο μέτρα χιόνι.

Καταφέραμε και απεγκλωβίσαμε τα ζώα και τα βάλαμε μέσα, όμως δεν μπορούσαμε να κατεβούμε χθες λόγω της χιονοθύελλας. Γι’ αυτό κάτσαμε μέσα, ανάψαμε φωτιά και σφάξαμε ένα ζώο να φάμε.»

Τελικά, κατάφεραν να επικοινωνήσουν ξανά με τους δικούς τους το πρωί της Τετάρτης, όταν και βελτιώθηκε κάπως ο καιρός και βγήκαν από το καταφύγιό τους:

«Κάναμε ένα χιλιόμετρο για να κατέβουμε με τα πόδια, που είναι μικρή απόσταση αλλά πολύ ζόρικη. Το τηλέφωνο δεν είχε σήμα, παρά μόνο όταν κατεβήκαμε αρκετά μετά τις 10 το πρωί.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα